Četvrtak, 10 Travanj 2014 14:21

Počele su prijave za ovogodišnje igre mladih

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Sportske igre mladih 2014.

SPLIT/POŽEGA – Počele su prijave za 18. Sportske igre mladih koje se u gradu Požegi i Požeško–slavonskoj županiji organiziraju već 13 godina (od 2002.) kada je direkcija igara iz Splita proširila Igre sa područja Splitsko–dalmatinske županije na cijelu Hrvatsku. Natjecateljski sportovi su: mali nogomet, rukomet, odbojka, ulična košarka, tenis, stolni tenis, šah, badminton, graničar i atletika.
Natjecanja će se odvijati u četiri kategorije (1996. god. i mlađi mladići i djevojke, 1999. god. i mlađi mladići i djevojke, 2003. god. i mlađi dječaci i djevojčice, 2005. god i mlađi dječaci i djevojčice).
Prijave za individualne sportove primat će se od 01. travnja – 01. svibnja a za ekipne sportove od 01. svibnja do 10. lipnja. Djeca i mladež će biti obaviještena putem sredstava javnog informiranja i putem obavijesti u osnovnim i srednjim školama te plakatima, a prijavljivat će se preko web-stranice www.igremladih.org i kontakt telefona u direkciji Igara u Splitu (021 541 440).
Prije početka gradskih natjecanja u svim većim gradskim središtima širom Hrvatske održat će se promocija Igara kroz organiziranje jednodnevnih sportsko-zabavnih manifestacija pod nazivom „Coca-cola Cup“. U Požegi će taj kup biti održan u srijedu, 07. svibnja a tog dana će biti održana i finala graničara i atletike. Organizirat će se i natjecanja u cageballu, odnosno popularnom nogometu u kavezu. To natjecanje se igra van konkurencije.
Nakon gradskog i županijskog natjecanja pobjednici odlaze u Split, u 14 trodnevnih smjena tijekom lipnja, srpnja i kolovoza. Na finalnom natjecanju u Splitu sudjelovat će oko 4.000 djece i mladih iz cijele Hrvatske.
Sportske igre mladih u Požeško–slavonskoj županiji organizirat će Jurica Bešlić koji je od 2002. koordinator natjecanja za grad i županiju. Sve obavijesti oko prijava i natjecanja za natjecatelje iz naše županije mogu se naći na facebook stranici „Sportske igre mladih Požega“.
Prošle godine oko 1.800 djece s područja naše županije sudjelovalo je na Igrama koje su održane u Požegi i Kutjevu a 140 djece i mladih je kroz 17 smjena tijekom prošlog ljeta boravilo u Splitu gdje su na sportskim terenima branili boje grada Požege i županije. Prošla godina bila je i daleko najuspješnija jer su predstavnici naše županije osvojili čak 6 medalja. Zlatnu medalju osvojili su malonogometaši ekipe Rakova djeca u kategoriji 1998. i mlađi, dvije srebrne medalje osvojili su šahist Erik Hajpek (2002.) i malonogometašice iz ekipe Fudbalerke (1995.) dok su tri bronce završile kod malonogometaša NK Papuk Velika (1995.), rukometaša iz ekipe Kukumari (1995.) i ekipe Sokoli koja je bila treća u odbojci na pijesku (1995.).