Ponedjeljak, 02 Lipanj 2014 11:46

3. HNL Istok - 30. kolo

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Pobjeda Slavonije za 2. mjesto

 BEDEM – SLAVONIJA 0:2

 IVANKOVO – Stadion Grac. Gledatelja 120. Sudac Janić (Ilok).
STRIJELCI: 0:1 – Pavelić (70), 0:2 – Martinović (78).
BEDEM: Marijanović, Bešlić, Dalić, Lučić, Validžić, Tustonjić, Smolčić (od 84. Haluška), Špoljarec, Katić (od 63. Veraja), Ležaić, Marošević (od 84. Puškarić). Trener Stjepan Bogdan.
SLAVONIJA: Bošnjak, Pavelić, Jan Neruda, Pavličević (od 57. Včelik), Tomić, Golik, Darmopil, Martinović (od 84. Kolembus), Zeba, Novak (od 57. Žiška), Peharda. Trener Željko Mitrović.
U dosta dobroj i otvorenoj utakmici bez većih kalkulacija nogometaši Slavonije su zasluženo došli do pobjede s kojom su osvojili drugo mjesto u ligi u ovoj sezoni. Obje momčadi su stvorile dosta prilika za pogotke, a Slavonija je dvije iskoristila, no ne bi bilo nezasluženo da su i domaćini postigli barem jedan pogodak. Ipak za to je najzaslužniji vratar Bošnjak, a nešto ide i na dušu domaćim napadačima. Prvo poluvrijeme je završilo bez pogodaka, a u 70. minuti Mile Pavelić je doveo Slavoniju u vodstvo. Korner za Slavoniju je izveo Včelik a najviši u skoku je bio Pavelić koji je glavom loptu poslao u mrežu Bedema. Za sigurnu pobjedu pobrinuo se Martinović u 78. minuti. Martinović je odigrao solo dionicu i mreža Bedema se drugi puta tresla, a on je pokazao da se nakon dužeg izbivanja zbog ozljede vraća u staru formu.

Derbi Slaviji i 3. mjesto

 SLAVIJA – MLADOST 2:0

 PLETERNICA – Igralište S. Z. Šivo. Gledatelja 100. Sudac Tošić (Đakovo).
STRIJELCI: 1:0 – Marčinković (45), 2:0 – Antunović (72).
SLAVIJA: Majetić, Nikolaš, Vukoja, Štavlić, Šubara, Dal. Žafaranić, Peharda, Marčinković (od 72. Valenta), V. Ančurovski, Abramović (od 63. Valentić), Jakovljević (od 52. Antunović). Trener Dalibor Bognar.
MLADOST: Pintarić, Maras (od 46. Bajtal), Perić, Andričević, Ivanković, Čakalić, Knezović, Šimičić, Čaić (od 79. Đerđ), Novoselac. Trener Milan Janković.
U derbi utakmici 30. kola Slavija je pobijedila Mladost iz Antina i tom pobjedom osvojila treće mjesto u ligi. Sve do posljednje minute prvog poluvremena mreže su mirovale, a nešto prije nego će momčadi na odmor Marčinković je Slaviju doveo u vodstvo. S prednošću od 1:0 Slavija je lakše ušla u drugo poluvrijeme i dvadesetak minuta prije kraja utakmice Antunović je pogotkom riješio sve dileme oko pobjednika ovog susreta.