Utorak, 03 Lipanj 2014 15:06

Održana 12. MTB utrka Požega

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

SLAVONSKA BRDSKO BICIKLISTIČKA LIGA -

 U organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Požega u nedjelju je održana 12. MTB utrka Požega. Na jednoj od ljepših staza u okviru Slavonske brdsko biciklističke lige Scott, ove godine sudjelovalo je 47 biciklista koji su vozili u sedam kategorija. Stazu dugu 24,5 kilometara sa 820 metara uspona vozile su kategorije elite, junior, veteran A i veteran B, dok su stazu dužine 17 kilometara sa 630 metara uspona vozile kategorije žene, kadet i hobby. Atraktivnu i zahtjevnu stazu najbrže je odvozio Marko Batori član BBK Požega i to u vremenu 1.05.20, a na kraćoj stazi je najbrži bio kadet Nikoljačić Dominik iz BK Festung.
- Vrijeme nas je ovoga puta poslužilo, a članovi BBK Požega odradili su vrhunski posao oko organizacije i označavanja staze. Ove godine utrku smo pomaknuli sa jesenskog termina u lipanj da bi zaokružili biciklistički vikend u Požegi, jer je dan ranije održana biciklijada. Zadovoljni smo odazivom na utrku na koju se vraćaju oni koji su je jednom vozili, baš zbog ljepote staze koja je ujedno i teška i atraktivna. Rijetko u kojem gradu je start i cilj toliko atraktivan kao u Požegi gdje je start na Trgu Sv. Trojstva, a cilj na Domovinskom križu - izjavio je Dinko Zima, predsjednik BBK Požega.
U kategoriji elite prvo mjesto zauzima Marko Batori iz BBK Požega, a četvrto mjesto njegov klupski kolega Mateo Verhas. Kod juniora prvo mjesto zauzima Luka Zeljko BBK Požega. U kategoriji veterana A najbolji je bio Josip Jurić iz BK Luks racing team Požega, a veterani B njegov klupski kolega Krešimir Pavičić. Kod utrke žena najbolja je naša Požežanka Dea Pavičić iz zagrebačkog BK Biker. Kod kadeta naši najbolje plasirani su Zvonko Pedić Luks 3. mjesto i Dorijan Verhas BBK 4. mjesto.