Ponedjeljak, 27 Veljača 2012 11:26

Stručne oči trenera uočile se desetak 'gimnastičkih nada'

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)
GIMNASTIČKO DRUŠTVO "PLETER" U SAMO NEKOLIKO MJESECI OKUPILO VELIKI BROJ MALIŠANA -

PLETERNICA - Nizu udruga koje djeluju u Pleternici unazad nekoliko mjeseci pridružilo se i Gimnastičko društvo "Pleter". - Organizirani smo kao udruga građana a osnovna djelatnost nam je provođenje sistematskih treninga sportske gimnastike za dječake i djevojčice za što je zaduženo četvero licenciranih trenera. Mnogo su nam pomogli škola i grad Pleternica koji su besplatno osigurali sportsku dvoranu - rekla je tajnica društva Lidija Lončarević. GIMNASTIKA_PLETERNICA02

Interes za gimnastiku pokazali su i djeca i roditelji tako da je Pleter u kratkom vremenu dobio sedamdesetak članova različitog uzrasta koji su prema tome i razvrstani u dvije skupine. - Rukovodio sam se onom izrekom "U zdravom tijelu zdrav duh" pa sam ga doveo da pokuša vježbati i svidjelo mu se - rekao je Siniša Novinc otac pet i pol godišnjeg Luke iz Koprivnice. - Najbolje volim praviti kolut naprijed - dodao je Luka i otišao važno vježbati. Petogodišnja Lucija i šestogodišnja Ana Soldo iz Bekteža samo su promatrale što se događa u dvorani. - Došli smo danas samo razgibati se a ako im se svidi redovito ću ih dovoziti, neće mi biti teško - kazao je otac Tomislav.

GIMNASTIKA_PLETERNICA03Za većinu mališana članstvo u Pleteru bit će samo rekreacija i zabava no, neki već pokazuju prave sportske ambicije. - Najdraža mi je sprava greda i želim biti prava gimnastičarka. Kod kuće sa sestrom Lanom redovito vježbam ono što su nam ovdje pokazali - rekla je sedmogodišnja Madlen Majetić iz Gradca. Prema riječima trenera Pleternica već ima desetak 'gimnastičkih nada' i oni najbolji će dogodine na natjecanja. Ostali će svoje vještine imati priliku pokazati mamama i tatama na raznim prigodnim priredbama kao što je bila ona uoči Božića. (vm)

GIMNASTIKA_PLETERNICA01