Četvrtak, 10 Srpanj 2014 10:22

3.biciklistička utrka XCO Vallis Aurea Požega 2014.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

BICIKLISTIČKI KLUB LUKS RACING TEAM -

TURNIĆ - I ove godine u organizaciji požeškog Biciklističkog kluba LUKS Racing Team u Turniću, pored Požege, na stazi Stari Fenjeri održana je sad već tradicionalna međunarodna biciklistička utrka XCO Vallis Aurea Požega 2014.

S obzirom na prošlu godinu organizatori utrke su podigli razinu utrke tako da je ove godine utrka bila bodovana za Kup Hrvatske i za bodove svjetske biciklističke organizacije UCI i to u rangu Class 2. U usporedbi na prošlu godinu kad je utrka bila ranga Class 3, ove godine je rangiranjem više, utrka dobila na važnosti i bodovno, a samim time i nagradnim fondom za osvojena mjesta u UCI utrci.

- To je bio preduvjet da su našu požešku utrku pohodili i bolji svjetski vozači Cross countrya, a ove godine ih je nastupilo iz 8 država i to redom iz Izraela, Slovačke, Belgije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rusije i Hrvatske. Na ovogodišnjoj utrci, važno je za napomenuti, nastupila je i reprezentacija Slovačke predvođena sa vozačem Michalom Lamiem koji je trenutno 27. rangirani vozač na svjetskoj listi Cross country biciklista i reprezentativnim kolegom Martinom Haringom koji je trenutno 99. na rang listi svjetske biciklističke organizacije. Isto tako važno je napomenuti da je na utrci nastupio i Slovenac Gregor Krajnc bivši juniorski prvak Europe – istakao je Igor Marač, predsjednik BK Luks.

Ovogodišnja utrka vožena je na stazi Turnić, Stari Fenjeri koja je dužine 4.040 metara i ovisno o kategoriji voženo je od 4 do 8 krugova.

Kategorije koje su bile zastupljene na ovogodišnjoj utrci su četiri kategorije početnika koji su vozili 3-5 krugova staze dužine 750 metara, četiri kategorije veterana, koji su vozili stazu u dužini 4040 metara i ovisno o starosnoj dobi vozili od 3-5 krugova, juniori koji su vozili 5 krugova staze, juniorke koje su vozile 4 kruga velike staze, kadeti koji su vozili 3 kruga velike staze, i na kraju elite muški sa 8 krugova i elite žene koje su vozile 5 krugova.

Sve kategorije su bodovane za Kup Hrvatske, a kategorije Elite Muški i Elite Žene bodovane su za UCI svjetske bodove.

- Po riječima glavnog komesara utrke, Izraelca Ide Eindora koji je bio impresioniran našim gradom, stazom i organizacijom, utrka je u svim segmentima zadovoljila kriterije svjetske biciklističke organizacije i te će impresije prenijeti i u sjedište organizacije sa željom da Požega iduće godine ugosti i natjecatelje bicikliste na utrci ranga Class 1. Sve pohvale na organizaciju, trasu staze i ugođaj su dali i svi biciklisti koji su se natjecatelji i izrazili su vjeru da će naš požeški biciklistički klub LUKS Racing Team i iduće godine uspjeti organizirati utrku na ovom nivou – dodaje predsjednik Marač.
Rezultati kategorija Elite M i Elite W.

Elite M: 1. mjesto: Michal Lami – Slovakia Team
              2. mjesto: Fantišek Lami – Slovakia Team
              3. mjesto: Boštjan Hribovšek - Calcit Team, Slovenija

Elite W: 1. mjesto: Meaghan Beltezer – Israel Tea
               2. mjesto: Andrea Kiršić – BK Keindle Sport, Hrvatska
               3. mjesto: Tina Perše – Calcit Team, Slovenija