Petak, 11 Srpanj 2014 12:04

Sportske igre mladih 2014.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

 Završila županijska natjecanja

POŽEGA – Proteklog tjedna u Sportskoj dvorani „Grabrik“ i na Sportsko – rekreacijskom centru je održano natjecanje Sportskih igara mladih u ekipnim sportovima te su poznati pobjednici koji će braniti boje grada Požege i Požeško–slavonske županije na državnoj završnici u Splitu koja će se kroz 14 trodnevnih smjena održati tijekom srpnja i kolovoza. Od ove godine direkcija Igara je promijenila termine prijava i način održavanja natjecanja te su individualni sportovi održani prije a natjecanje u graničaru i atletici (trčanje na 60 metara) je organizirano 07. svibnja na otvaranju Igara za grad Požegu kada je na Trgu svetog Trojstva održan Coca Cola cup. U malom nogometu u Split idu ekipe „NK Papuk Velika“ (2003. godište), „Idemo u Split“ (1999.) i „Pekara Cerovac“ (1996.), te djevojke iz ekipe „Munje“ (1996.). U rukometu kod 1996. godišta na završnicu su se plasirali „Jajani“ u muškoj konkurenciji i „ŽRK Požega“ u ženskoj konkurenciji.
U Split putuju i odbojkaške ekipe „Sokoli“ i ŽOK „Vallis Aurea“. U uličnoj košarci najbolje ekipe su „2k Požega“ (1999.) i „Transporter D“ (1996.) kod dječaka te „Požega“ kod djevojaka. U prvoj smjeni u Splitu su prošlog tjedna već bili igrači iz ekipe „Zvijezde“ (graničar, 2005. godište) koji su u prvom kolu izgubili od Zagreba koji je osvojio 1. mjesto. U Splitu se upravo nalazi ekipa „Puma“ za koju nastupaju igrači graničara 2003. godišta. Uskoro na završnicu odlaze i naši predstavnici iz atletike, stolnog tenisa, šaha i tenisa a nakon njih idu i pobjednici u ekipnim sportovima.
Od 2002. godine kada se održavaju Sportske igre mladih na državnoj razini najuspješnija godina po broju osvojenih medalja na završnici u Splitu za Požeško – slavonsku županiju bila je prošla, 2013. godina. Naši predstavnici u Požegu su se tada vratili sa čak 6 medalja te se i ovog ljeta očekuje slična berba medalja.