Srijeda, 10 Rujan 2014 20:53

Prva pobjeda Slavonije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL - istok 4. kolo

 ŠNK SLAVONIJA – NK PODRAVINA 2:1

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 200. Sudac Ivan Matić (Osijek), pomoćnici Buček i Novaković.

 STRIJELCI: 1:0 – Golik (24.-11m), 1:1 – E. Sabol (49), 2:1 – Golik (81.-11m).

 SLAVONIJA: Bošnjak, Pavelić, Jan Neruda, Tomić, Josip Neruda, Vukoja, Golik (od 89. Berdi), Parmaković, Jakešević (od 59. Včelik), Novak (od 59. Žiška ), Kalić. Trener Ninoslav Parmaković .

 PODRAVINA: Mikić, Vađunec, Tarandek, Valjak, F. Sabol, Sačer, Kaniški, Žmuk (od 55. Malec), E. Sabol (od 69. Novačić), Holi, Pamper. Trener Slobodan Sudec.

 Pred treću domaću utakmicu u prva četiri kola kao i dvije do sada u Požegi je padala vrlo jaka kiša, koja je teren pretvorila jednim dijelom u bazen. Utakmica protiv Podravine za igrače Slavonije bila je vrlo važna, jer do sada Slavonija nije osvojila niti boda. Od samog početka utakmice domaći igrači su krenuli vrlo agresivno i žustro kako bi što prije došli do vodstva. Već u 2. minuti šut Pavelića s oko 20. metara prošao je pored lijeve stative gostujućeg vratara Mikića. Nove prilike igrači Slavonije imali su Vukoja 16. min, Pavelić u 19. min i 21. min, no šut Vukoje je završio u bloku obrane Podravine, dok je Mikić oba šuta Pavelića obranio nogama. I konačno u 23. minuti ponovno je na sceni bio Pavelić na rubu kaznenog prostora gostiju prevario je dva igrača i kada je krenuo prema golu gostujući igrač ga ruši što sudac Matić opravdano pokazuje na bijelu točku. Golik je bio precizan i Slavonija je došla u vodstvo od 1:0. Do kraja prvog poluvremena Slavonija je trebala povećati rezultat no nespretni su bili Jakešević u 32. min, Pavelić 35. min dok su dva šuta Kalića u 36. min završila vrlo blizu gola Podravine. Gosti su imali samo jednu priliku i to u 42. minuti, ali Valjak je bio neprecizan. Slavoniji je pripalo prvo poluvrijeme i zasluženo je otišla na odmor s vodstvom od 1:0. No nije se dugo igralo u drugom poluvremenu, a gosti su izjednačili rezultat. Nakon kornera s desne strane lopta je upućena pred gol Slavonije, a obrana domaćih kao da je bila hipnotizirana i nitko nije pokušao reagirati pa je došla do E. Sabola, koji se naklonio i zatresla se mreža Slavonije. Do kraja utakmice vodila se prava muška borba u kojoj niti jedna lopta nije bila izgubljena. Igrači Slavonije daju sve od sebe kako bi sačuvali barem bod. Slavonija je u drugom poluvremenu imala svoju priliku u 52. minuti, no Pavelić se spetljao u izglednoj situaciji, dok su gosti mogli nešto učiniti u 62. minuti, ali je Bošnjak odlično reagirao. U 80. minuti odličan kontra napad Slavonije Žiška je u kazneni prostor gostiju izbacio Pavelića, Pavelić je bio brži od vratara Mikića i ovaj ga je morao rušiti, pa je Matić još jednom pokazao na kazneni udarac. Golik je ponovno bio precizan i Slavoniju odveo do pobjede i zaslužena tri boda.