Četvrtak, 11 Rujan 2014 09:48

NK Slavija dočekuje Varaždin

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DRUGI GOST U PLETERNICI - Varaždinci su igrali i prvoligaški nogomet

PLETERNICA - Nakon dobro odigrane prve utakmice pred domaćom publikom Slaviju očekuje u subotu u utakmici 5. kola i drugo domaćinstvo. Podsjetimo u prvoj domaćoj utakmici u Pleternici je gostovao Oriolik, Slavija je prekrasnim pogotkom Valentića došla do sva tri boda. Idući gost je Varaždin. U gradu Varaždinu donedavno se igrao prvoligaški nogomet no zbog financijskih poteškoća Varaždinci su bili prisiljeni preimenovati klub koji sada nosi ime svoga grada te se u nekoliko sezona, točnije od 2012., nakon što je izbačen iz 1. HNL uspio popeti do 3. HNL. Klub koji je pod imenom Varteks igrao s mnogim poznatim europskim klubovima (Brondby, Aston Villa, Brann, Lens, Lokomotiv Moskva, Mallorca…) , klub koji je prije samo 3 godine igrao finale državnog kupa, pokazat će u Pleternici da li je na putu prema svjetlijim trenucima u svojoj povijesti. Sudeći po startu vrlo teško jer su štićenici legendarnog vratara, a sada trenera Varaždinaca Ivice Solomuna možda u prosjeku i najmlađa momčad lige.

To svakako ne zamara Pleterničane koji su tradicionalno „neugodni“ domaćini i svakom protivniku nije lako igrati u Pleternici. Osokoljeni dobrim uvodnim rezultatima, prikupljenim bodovima i povratkom povrijeđenih igrača igrači trenera Bognara svakako imaju razloga za optimizam.

- Momčad je nakon solidnih igara u pozitivnom zamahu te se nakon dvije gostujuće utakmice žele zasigurno pokazati našoj domaćoj publici u dobrom izdanju. Imamo mlade igrače željne dokazivanja i afirmiranja kojima je potreban što veći broj utakmica kako bi se razvijali na pravi način i bili sve bolji i bolji. Njih svakako podižu i dobri rezultati stoga ne sumnjam da će poduzeti sve da u utakmici s Varaždinom osvoje tri boda – riječi su trenera Dalibora Bognara.

Kuriozitet je da se nekada Varaždin također zvao kao i subotnji domaćin Slavija u svom periodu postojanja između 1931. i 1941. Utakmica se igra u Pleternici na stadionu S. Z. Šivo u subotu od 16,30 sati.