Četvrtak, 11 Rujan 2014 14:53

MLADOST : SLAVIJA 0 : 0

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL istok – 4. kolo

Vrijedan bod kod lidera

ANTIN - Igralište Antin, gledatelja 200, sudac Dobraš (Slav.Brod)
MLADOST: Pintarić, Maras, Knezović, Tadić, Kuzmić, Lovrić (46.Šer), Andričević, Kujundžija (81. Ivanković), Prkić, Jančić, Božić (65. Novoselac).Trener: Milan Janković
SLAVIJA: Petković, Nikolaš, Ergotić, Jelčić, Žuljević, Tokić (86. Abramović), Valentić, Šubara, M.Peharda (73. Antunović), I. Peharda, Jakovljević (63. Kvaternik). Trener: Dalibor Bognar
Žuti kartoni: Knezović, Kujundžija (Mladost),I. Peharda, Šubara, Žuljević (Slavija)
Igrač utakmice: Ivan Peharda (Slavija)

Niti nakon 4 prvenstvena kola Slavija ne zna za poraz. Ovaj puta bili su na najvećem iskušenju kod lidera trećeligaškog istoka Mladosti iz Antina. Sama utakmica nije bila toliko atraktivna, nije bilo ljepote u igri no to je rezultat loših vremenskih uvjeta (težak teren i kišovito vrijeme), a i same važnosti utakmice za obje momčadi gdje su se treneri orijentirali na čuvanje vlastitih vrata. U toj namjeri su i uspjeli što u svakom slučaju više odgovara gostima koji su nakon teške i zahtjevne utakmice zadovoljni napustili Antin. Igra se većinom odvijala na sredini terena, bilo je vrlo malo pravih prigoda za postizanje pogodaka. Domaćin je bio najbliži pogotku kada je iz jedne gužve lopta krenula prema Petkoviću koji je već bio savladan no ispriječila se vratnica od koje mu se lopta odbija u ruke. Pleterničani su mogli i do tri boda da je Jakovljević malo bolje reagirao našavši se neometan pred vratarom Pintarićem, a u dva navrata na odlične ubačaje sa strane malo su kasnili Žuljević i Matej Peharda.

- Ja sam zadovoljan kako su moji dečki odigrali jer su poštivali sve zahtjeve koje smo im dali prije utakmice. Najvažnija stvar u tako teškim uvjetima bila je ne primiti pogodak i s obzirom na stanje terena bilo se jako teško nadigravati i stvarati prigode stoga smo se svjesno odlučili odraditi dobro fazu obrane u čemu smo i uspjeli. Ostaje žal za nekoliko prigoda koje smo stvorili no ne treba biti neskroman s obzirom da je ovo već treće gostovanje u nizu na kojemu nismo izgubili. – prokomentirao je utakmicu trener Dalibor Bognar.

U prva tri kola Antinjani su se pokazali kao najefikasnija momčad postigavši 10 pogodaka tako da je za pohvalu obrana Pleterničana koja je zaustavila sve pokušaje domaćih napadača. Zavidnu razinu koncentracije i požrtvovnosti pokazao je Ivan Peharda zasluživši epitet igrača utakmice.