Ponedjeljak, 02 Srpanj 2012 09:11

Pedesetak najboljih otputovalo u grčki Delfi

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ZAVRŠIO LJETNI ARSENALOV KAMP U VELIKOJ  -

VELIKA – Na svakom se koraku u inače mirnoj Velikoj osjetilo da se nešto zanimljivo događa. Naime, četiri dana na stadionu Kamen Ingrad održavao se Ljetni Arsenalov kamp Škole nogometa iz Virovitice koji je u ovo živopisno mjestašce dovelo sedamdesetak talentiranih nogometaša od 7 do 15 godina koji su učili nove nogometne tajne pod budnim okom Arsenalovih trenera. Sve je strogo nadgledao Ton de Hoop, vrhunski stručnjak i priznati svjetski nogometni trener, a djeca su doista s radošću trenirala dvaput dnevno po nekoliko sati. I vrijeme je poslužilo. Inače varljivo ljeto u Velikoj nije pokazalo svoje loše čudi pa je sve išlo prema planu.

fotke_noveee_1Kamp se održao uz pokroviteljstvo općine Velika, grada Pleternice, a organizirala ga je Arsenalova škola nogometa iz Virovitice u suradnji s Arsenal FC Elite Academy SEE iz Grčki i na njemu su sudjelovalo klinci iz cijele regije, uključujući Mađarsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu te Ukrajinu. Bilo je tu i talentiranih momaka iz Velika i  Pleternice koji su se na kamp mogli upisati uz posebne povlastice.

- Treneri su bili organizirani i provođeni prema dobnim skupinama, a vodio ih poznati trener de Hoop, a što su roditelji prepoznali i doveli svoju djecu kako bi sudjelovala u kampu. Izuzetno smo zadovoljni Velikom i nadamo se da ćemo se opet vratiti i organizirati još puno kampova uz dobru suradnju s općinom Velika i načelnikom Vladom Bobanom – rekao je Robert Špiranec, predsjednik Arsenalove škole nogometa koji je jučer s pedesetak najtalentiranijih nogometaša jučer otputovao u grčki Delfi na cijenjeni turnir na kojem će sudjelovati uvažene Arsenalove škole iz cijeloga svijeta.

Djeci se turnir svidio, a na njemu je sudjelovao i Ukrajinac Orest Kuzyk koji trenira za ukrajinski Dinamo iz Kijeva. U Hrvatskoj nije prvi put, ali mu se Slavonija jako sviđa, a posebice ukusna hrana. Riječanin Andrija Filipović koji inače trenira za NK Rijeka kaže da je puno naučio i da se nada da će na turniru u Grčkoj moći pokazati sve svoje znanje.

- I treninzi i smještaj u HEP NOC Prenoćištu u Velikoj je odličan i mislim da je kamp bio pun pogodak. Mene i brata roditelji su odmah pustili, a tako i nekolicinu mojih prijatelja. Sada svi dišemo kao jedno, a za vrijeme boravka u Velikoj posjetili smo i Park prirode Papuk, a odslušali smo i predavanje o psihologiji sporta – kaže Filipović koji sanja da će jednog dana zaigrati za Arsenal.   

(S. Kadić)