Ponedjeljak, 16 Svibanj 2022 08:47

Svečana primopredaja upravljanja novoizabranom Mjesnom odboru u Drškovcima

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

DRŠKOVCI - Prigradsko naselje odmah na izlazu iz grada Požege prema zapadu, je naselje Drškovci. Proteklih 20-godina to naselje je doživjelo lijepu i pozitivnu preobrazbu, uređena je infrastruktura u cijelom naselju, uređeno selo sa svime što su zaključili da im treba, a sve zahvaljujući vijećnicima Mjesnog odbora Drškovci. Svakako najzaslužniji za sve radove i onaj koji je najviše vukao je Željko Begović,  uz vrlo aktivne članove Mjesnog odbora, ali i podrške cijelog sela. Mjesni odbor Drškovci godinama je nestranački i ne vodi politiku, nego isključivo radi na dobrobit svoga stanovništva, a posebno mladih koje ovo selo ima zaista puno, zadnjih 20-tak godoina sve više, jer se mlade obitelji naseljavaju u Drškovce.

No došao je kraj i jedna smjena generacija, pa su stari vijećnici Mjesnog odbora odlučili da sada trebaju vodstvo preuzeti mlađi. Na nedavnim izborima za Vijeća Mjesnih odbora u Drškovcima je opet pobijedila Nezavisna lista i novi predsjednik je Mato Vidović.

 - Mi smo svoje odradili, najbolje što smo znali i umjeli, a vidimo da su u selu bili zadovoljni i uvijek nas birali ponovno. Sada smo donijeli odluku da se mi stari povučemo i prepustimo mladima koji znaju i osjećaju što selu dalje treba. Dugo godina smo sanjali neke investicije u infrastrukturi i uspjeli smo ih ostvariti, a zadnje što smo riješili, dobili smo i pješačku stazu kroz selo, jer imamo jako puno djece školskog uzrasta koji svakodnevno idu u školu, a do sada su išli cestom.

Naravno da smo se zahvalili svima iz starog odbora, svima u selu koji su doprinijeli svojim radom, a nismo zaboravili niti opne iz politike sa kojima smo dobro surađivali i zajedno ostvarili ovaj napredak za selo. Zahvalnice smo zato dodijelili svima od gradonačelnika  Dragutina Štirmera do današnjeg gradonačelnika Željka Glavića.

Za oproštaj od staroga i svečanu primopredaju i ključeva od sela novom odboru i predsjedniku Mati Vidoviću, priredili smo i svečani ručak - istakao je dosadašnji predsjednik MO Drškovci Željko Begović. Naravno i uz živu glazbu, proveselilo se, zaplesalo i zapjevalo.