Četvrtak, 06 Listopad 2022 09:45

Održana likovna radionica projekta "Mladi Peićevci"

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA - U Osnovnoj školi "Dobriša Cesarić" održana je prva aktivnost u nizu vezana uz projekt "Mladi Peićevci" koji se organizira u suradnji s Udrugom zavičajnih pisaca i slikara požeško-slavonske županije "Matko Peić".

Ovo je projekt koji se naslanja na skoro obilježavanje 100. obljetnice rođenja našeg umjetnika Matka Peića.

Za školu koordiniraju ga članice Udruge; Irena Ivetić, učiteljica RN, Sandra Halt-Ćuže, prof. mentor, te Blanka Đimoti Zima, prof., savjetnica i Ninoslav Pirović, akademski slikar.

Maloj radionici nazočila je slikarica amater Melita Grgić - tajnica Udruge, a usred mnogobrojnih obaveza radionicu je posjetila i pozdravila i ravnateljica škole mr. sc. Lidija Pecko te poželjela učenicima uspjeh u radu.

Sljedeće aktivnosti vezane su za literarni izričaj u RN i PN kao i likovni s višim razredima i estetskom skupinom. Toj će nazočiti i slikari Udruge koja osigurava sredstva za materijale i izradu zbirke.

Tako će radovi učenika osvanuti udruženi sa seniorima Udruge.

Ciljevi su razvijati pozitivan stav prema pisanoj riječi, osobito putopisima te prema likovnom izričaju, osobito pejzažima po kojima je akvarelist i bio poznat. Isto tako, cilj je proslaviti zavičaj slikom i jezikom. 

Autor: S. Halt-Ćuže