Petak, 13 Siječanj 2023 10:06

Najveća proslava Vincelova je i dalje ona vetovačkih vinogradara na Trgu sv. Vinka u centru Vetova

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

VETOVO - Udruga vinogradara i vinara "Veteri Castra" iz Vetova i za ovu godinu najavila je održavanje proslave Vincelova, najvećeg vinogradarskog blagdana kojim se označava prvim orezivanjem loze i početak nove vinogradarske godine. Održat će se u subotu 28. siječnja na Trgu sv. Vinka u centru Vetova sa početkom od 16 sati.

Ozbiljne pripreme su već u tijeku i vetovački vinogradari ponovno u planu imaju organizirati najveću proslavu Vincelova na području Požeško-slavonske županije ali i šire. Već ove subote Udruga "Veteri Castra" i njeni članovi koje podržavaju i ostale vetovačke udruge organizira tradicionalno kolinje i pripremu svih mesnih delicija koje će biti ponuđene tisućama posjetitelja. Tako će biti napravljene stotine metara pravih slavonskih kobasica i desetci tabli slanine koji su potrebni za "vincelovski štap" na koji se nabode slanina i kobasica te peče na otvorenoj vatri. Preostalo meso dobit će nekoliko dimljenja i sve kompletno ide u poznati "vetovački grah sa suhim mesom" koji će se kuhati u nekoliko kazana i bit će naravno odlična podloga za sve bolja i poznatija vetovačka vina.

Uz ovu bogatu gastro i eno ponudu pripremili su i odličnu zabavu za koju će ove godine biti zaduženi tamburaši TS Posegana, solistica Marija Pavković Snaša i Tamburaši za dušu. Kao i svake godine ovo je jedna od najvećih proslava Vincelova koja se oduži do dugo u noć. Kako je član vinogradarske udruge i Stjepan Jeršek Štef svake godine je svojim nastupom i sa svojim uspješnicama pomogao da ovo bude svakako najveća proslava Vincelova.

Udruga vinogradara "Veteri Castra" poziva sve na "Vetovačko Vincelovo" u subotu 28. siječnja od 16 sati, da i vi budete sudionici ove najbolje proslave Vincelova, početka nove vinogradarske godine, orezivanja loze i blagoslova vinograda, odlične zabave uz još bolje delicije i kvalitetna vina.