Subota, 03 Lipanj 2023 09:36

"Hrvatske šume" generalni sponzor 58. Vinkovačkih jeseni

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

VINKOVCI - Nastavila se dugogodišnja suradnja između Hrvatskih šuma i Vinkovačkih jeseni, a s današnjim potpisanim ugovorom, 58. izdanje najveće kulturno-folklorne manifestacije u ovom dijelu Europe dobilo je generalnog sponzora.

 - Dva su značaja. Prvi je financijski koji će nam pomoći u organizaciji Vinkovačkih jeseni, a drugi, još bitniji, je što Hrvatske šume, zajedničkim snagama s Gradom Vinkovcima, žele ući u puno različitih projekata, one žele biti dio našeg života, kao što su šume i šumari dio slavonskog života već stoljećima. Nekada su Šume bile u društvenim djelatnostima i u cijelom društvenom životu Vinkovaca, a sada Uprava želi to vratiti nazad. Hvala im što su odlučili biti generalni sponzor 58. Vinkovačkih jeseni, a nadam se i u puno budućih - riječi su gradonačelnika Ivana Bosančića.

5cb18c9e 09ca c623 f72e a9d1c9d0868bUgovor je potpisan s Nediljkom Dujićem, predsjednikom Uprave Hrvatskih šuma, uz prisustvo direktorice Turističke zajednice grada Vinkovaca Martine Matković, župana vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića, ministrice poljoprivrede Marije Vučković, ministra obrane Marija Banožića, saborskih zastupnika Mladena Karlića i Marijane Balić, državnog tajnika Mladena Pavića, direktora sektora za šumarstvo u Hrvatskim šumama Krešimira Žagara te voditelja Uprave šuma podružnice Vinkovci Krasnodara Sabljića.

Značaj Vinkovačkih jeseni odavno je prešao granice Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatske, a samim time je ovo velika odgovornost i čast za Hrvatske šume, koje će u svojoj mogućnosti pomoć prilikom realizacije same manifestacije.

 - Nama je interes da generacijama iza nas ostavimo zdrave spačvanske šume. Da kroz prošla stoljeća lokalni ljudi na ovom području nisu pravilno gospodarili šumama, mi danas ne bismo bili u ovoj dvorani po pitanju ove teme, niti bi Hrvatska imala bogatstvo kakvo ima u svojim šumama. To je jedna velika odgovornost, mi ju shvaćamo ozbiljno te vjerujemo da ćemo novim generacijama ostaviti prekrasne prirodne šume hrasta, hrasta kao podloge razvoja življenja i opstanka na ovom prostoru - zaključio je Dujić.