Utorak, 06 Lipanj 2023 08:36

Treće mjesto na Croatian Makers ligi za Udrugu informatičara Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Croatian Makers liga, natjecanje iz robotike i programiranja za djecu osnovnoškolske dobi, se u ovoj školskoj godini održala u 4 kola natjecanja, a IRIM ( Instituta za razvoj i inovativnost mladih) je za najbolje organizirao Supefinale.

 Natjecale su se ekipe učenika iz cijele Hrvatske, koje su bile podijeljene u 40 regija. Udruga informatičara  se natjecali kao Regija Požega. Nakon provedenih natjecanja u Mlađoj dobnoj skupini osvojili samo prvo mjesto, a u Starijoj dobnoj skupini drugo mjesto.

a2U Superfinale plasirali su se prvaci regija. U Mlađoj dobnoj skupini ostvarili smo plasman u Superfinale. Od 40 pozvanih ekipa osvojili smo treće mjesto. U Supefinalu za Mlađu dobnu skupinu nastupili su: Tom Pirc, Eva Josipović, Tino Vukušić i Stjepan Benić, koji su osvojili treće mjesto koje je u rangu Državnog natjecanja.

Tijekom cijele školske godine za Mlađu dobnu skupinu nastupili su: Tom Pirc, Eva Josipović, Tino Vukušić, Stjepan Benić, Lucija Jamuljak, Mihael Lucijanić, Stjepan Lucijanić, Vigo Škoko Zdelar i Niko Škoko Zdelar.

Za Stariju dobnu skupinu tijekom školske godine natjecali su se: Luka Budimir, Branimir Varžak, Matija Josipović, Luka Višaticki, Nika Francuz, Marija Krnjić i Niko Radić.

Čestitke natjecateljima i mentorima Franu Josipoviću, Sanji Grabusin i Ljiljani Miletić koji su s učenicima radili cijelu školsku godinu.

Rezultati