Srijeda, 07 Lipanj 2023 10:28

Predavanje "Indija - najmnogoljudnija zemlja svijeta" za članove Udruge Alumni FTRR Požega

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Udruga ALUMNI "FTRR" Požega organizirao je zanimljivo i interesantno predavanje za članove udruge te studente Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi pod nazivom "Capitalising Demographic dividend - The story of the worlds most populated country- Cost of quality". Predavanje su održali profesori Hareesh Nellickal Ramanathan iz Indije i Adambarage de Alwis iz Sri Lanke u Studentskom domu dr. Franjo Tuđman u Požegi.

Predavanje Indija 4

 

Na predavanju su se mogle čuti mnoge zanimljive stvari koji se odnose na Indiju a prvenstveno da je postala najmnogoljudnija zemlja svijeta! Indija je treće najveće azijsko gospodarstvo samodostatno u proizvodnji hrane. Kao tržište, Indija je sa svojom rastućom srednjom klasom najveći potrošač šećera. Drugi je najveći potrošač zlata i čelika i treći najveći kupac sirove nafte. Sve navedeno svakodnevno dovodi ovu zemlju do snažnog gospodarskog rasta i prosperiteta. Također se govorilo o mogućnostima dolaska brojnih turista iz Indije u Hrvatsku koja postaje sve zanimljivije turističko odredište i tom dijelu svijeta s obzirom na to da raste kupovna moć.Predavanje Indija 2

 

 

Navedenim predavanjem ALUMNI Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi želi što više približite studentima te ostalim zainteresiranima zanimljiva svjetska gospodarstva te njihove turističke potencijale kako bi u budućnosti što bolje organizirali i pripremili svoju turističku ponudu. Nazočni predavanju ispred organizatora bili su Zdravko Matičević, Blaž Arežina i predsjednik ALUMNI "FTRR" Bruno Horvat mag.oec.