Subota, 16 Rujan 2023 17:53

Za gostujuće turističke novinare organizirana Berba grožđa u vinogradu iznad Vetova i degustacija vina Kutjeva d.d.

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

KUTJEVO / VETOVO - Turistička zajednica Požeško-slavonske županije organizirala je dvodnevni boravak turističkih novinara nacionalnih medija  specijaliziranih tiskovina i portala na području županije. Obilazili su objekte i sadržaje iz projekta "Svijet graševine", a danas dopodne bili su gposti Kutjeva d.d. Tamo su se prvo upoznali s kompletnom proizvodnjom vina, obišli stari vinski podrum, degustirali ponajbolja vina te proučili novinu u podrumu "Vinski trezor".

Nakon toga su otišli u vinograde Kutjeva d.d. u kojima intenzivno traje berba grožđa na više lokacija. Upoznali su se sa lokalitetom iznad sela Vetovo gdje su ponajbolji vinogradi, vidjeli kako teče strojna berba grožđa, a onda su djelatnici Kutjeva d.d. za nujih organizoirali natjecateljsku berbu grožđa. Podijeljeni u dvije ekipe imali su za cilj u vremenskom period obrati što duži red vinograda i sve ubrano grožđe u kašetama iznijeti ispred reda.

Voditelj martketinga Kutjeva d.d. Karlo Sajfert je svima čestitao, pobjedničkoj ekipi uručio karton vrhunske graševine a sve pozvao da degustiraju prošlogodišnja vina ubrana na ovoj lokaciji.