Utorak, 07 Studeni 2023 08:41

Najavljeno „Martinje & Okusi jeseni“ u Požegi ove subote 11. studenog

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA - Ovogodišnja manifestacije započinje već u jutarnji satima i to Martinjskim izletom na Požešku goru u organizaciji HPD Sokolovac kojim Turistička zajednica Grada Požege želi povezati Požešku goru, kao prirodno dobro u samom centru grada, s manifestacijama koje su u svojoj biti vezane uz obronke naših gora i njihove vinograde. Polazak planinara je predviđen u 8 sati iz šetališne zone, vodič izleta je Dragan Davidović, a ruta ide preko Trga Sv. Trojstva, pokraj kapelice sv. Vida i Sokolovom ulicom natrag prema centru grada. Za planinare i izletnike osigurane su kiflice i čaj za okrijepu.

U jutarnjim satima počinje i prigodni jesenski sajam na kojemu će ove godine sudjelovati više od 60 izlagača i to iz Zagreba, Siska, Osijeka, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Đakova, Našica, Virovitice, Bizovca i brojnih drugih mjesta Slavonije i Baranje. U ovoj bogatoj i raznolikoj ponudi domaćih eno i gastro proizvoda i rukotvorina svatko će zasigurno moći pronaći nešto za sebe – od kestena i proizvoda od kestena, domaćeg mladog vina, proizvoda od buče, zimnice, meda, domaćih sokova, slastica, suvenira, prirodnih čajeva ili suhomesnatih proizvoda.

U organizaciju ovogodišnje manifestacije uključila se i Udruga vinogradara, vinara i voćara „Stjepan Koydl“ koja će na svom štandu održati besplatnu degustaciju mladog vina svojih članova, a s nama će biti i Vina Romić, Vina Tandara, OPG Šolčić te Fakultet turizma i ruralnog razvoja s vinima svoga vinograda.

Središnji dio manifestacije, obred krštenja mošta uz vinskog kardinala Vladu Bauera i njegove ministrante, održat će se u 11 sati, za dobru atmosferu pobrinut će se pop tamburaški sastav Paori, a svojim nastupom predstavit će se i Folklorni ansambl Požega.

Za naše najmlađe sugrađane, u Ulici Dragutina Lermana od 10 sati,pripremamo brojne jesenske radionice i igraonice u suradnji sa Zabavno – rekreativnim centrom Meraki, a svoje će proizvode predstaviti i učeničke zadruge - „Pčelice“ (OŠ Antuna Kanižlića), „Slap“ (OŠ „Dobriša Cesarić“), „Neven“ (OŠ fra Kaje Adžića iz Pleternice), „Trenk“ (OŠ „Vladimir Nazor“ iz Trenkova), te Obrtnička i Poljoprivredno – prehrambena škola iz Požege.

Vidimo se u Požegi 11. studenoga 2023.! 

387779439 826024186191773 3566877818134607902 n