Petak, 28 Ožujak 2014 14:12

Čak 12 kreativnih radionica u planu za ovu godinu

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE PAUKOVA MREŽA RUKOTVORINE -

POŽEGA - Prošle subote održana je godišnja skupština Udruge Paukova mreža-rukotvorine koja je postala prepoznatljiva prije svega po velikim humanitarnim akcijama za požeški azil Udruge za zaštitu životinja Sirus. Na svakoj izložbi i radionici udruge u prošloj godini izrađivali su se predmeti čijom prodajom su donirana sredstva ovoj Udruzi za zaštitu životinja.
Članovi Paukove mreže su kreativci koji se bave izradom rukotvorina, a okupljaju slikare, kreativce koji izrađuju i ukrašavaju predmete raznim tehnikama od decoupagea do papir machea, izrađuju slike od slame i svile, razne suvenire od špage, nakit od tekstila, torbe, heklanu i pletenu odjeću i nakit.
Na skupštini su članovi Udruge najavili održavanje 12 kreativnih radionica u ovoj godini, a prve radionice će se održati u Malom salonu Gradskog muzeja u Požegi u mjesecu travnju kada će svoje izložbe imati neki od članova Udruge.
- Na ovoj sjednici izabrali smo za novu potpredsjednicu Danijelu Oroz te Sandru Grgić za tajnika udruge, a napravili smo i plan rada za 2014. godinu. Jako me raduje što smo donijeli odluku da ćemo u ovoj godini održati čak 12 kreativnih radionica na kojima ćemo naše građane podučiti brojnim tehnikama izrade rukotvorina. Zahvaljujem građanima koji su prepoznali naš rad i trud u očuvanju kulturne baštine našeg kraja – istaknula je predsjednica udruge Gordana Malbašić.
Dosadašnjim kreativcima udruge na ovoj skupštini pridružile su se Renata Marinović koja se bavi heklanjem, Višnja Antolović koja izrađuje razne ukrase od špage, Snježana Letić koja radi decoupage, hekla i plete te Barica Kašuba koja radi sa tekstilom.
- Paukova mreža ide dalje uvećana s još četiri nova člana što me osobito raduje! Čestitam novim članicama i želim im dobrodošlicu u naše već poveliko društvo kreativaca – dodala je Gordana Malbašić koja trenutno priprema unikatne heklane i pletene ručne radove (nakit, torbe, odjevni predmeti) za svoju izložbu koja počinje 15. travnja u Malom salonu Gradskog muzeja Požega.