Srijeda, 09 Travanj 2014 13:07

Godišnja skupština zavičajnog društva "Rama" iz Pleternice

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Ponovno za predsjednika Jure Vidakušić

 PLETERNICA – Izborna skupština sve aktivnijeg i u društvenom i kulturnom životu sveprisutnog Zavičajnog društva KUD Rama iz Pleternice voljom svih članova donijela je produženje mandata predsjednika Juri Vidakušiću. Ne može se zamisliti rad društva bez njegove upornosti i volje, rada i marljivosti kojom prilazi svim akcijama, svim manifestacijama i svim djelatnostima društva. Skupština je imala i svečani štih jer je obilježen i prvi jubilej, peta godišnjica rada društva kao službene Udruge, iako su članovi društva sa okupljanjem i radom počeli znatno ranije.
IMG 3285Čestitke ali i brojne pohvale njihovog rada uputili su im dogradonačelnik grada Pleternice Marinko Markota, zamjenik župana Ferdinand Troha, ali i predstavnici desetak kulturno umjetničkih društava koji su nazočili skupštini, a s Ramcima imaju dobru suradnju, bilo na zajedničkim putovanjima, bilo na druženjima i smotrama folklora. – Pozdravljam vaše vedro raspoloženje, a prateći vaš rad vidim da ste postali neizostavni dio kulturne svakidašnjice naše županije. Prepoznati ste sa svojim običajima i baštinom, na našim smotrama folklora i folklornim nastupima – rekao je zamjenik župana Ferdinand Troha.
IMG 3292Povodom prve obljetnice najstariji članovi društva dobili su prigodne zahvalnice, a Jure Vidakušić nije zaboravio ni požeške novinare Vericu Rebrinu, Jelenka Topića, Vesnu Milković, Duška Mirkovića i Vladimira Protića, koji su od samih početaka pratili rad društva, njihovog folklora, njihove scenske prikaze starih običaja, te njihova gostovanja na smotrama i izvan granica Hrvatske.
Iako sa skromnim sredstvima, KUD Rama ima mnogo gostovanja, prošle godine čak 22 nastupa od Lidasa, Volodera, Slav. Broda, gostovanja na smotrama u Požeštini, na Festivalu graševine, ali i u Tihaljini BiH, Derventi, Žeravi, Vojvodini. Organiziraju i vlastitu smotru folklora i običaja povodom Dana grada Pleternice „Čuvajmo običaje starog zavičaja“. IMG 3290Plan za ovu godinu ponovno je bogat brojnim gostovanjima, no i ograničen financijskim sredstvima. Dobru suradnju i potporu u ime grada Pleternice obećao je i dogradonačelnik Markota. – Pohvaljujem povećanje društva s mladim članovima i obećavam dobru suradnju s gradom, a poručujem vam 'Volite slavonsko sunce i budite vjerni svojim korijenima'.