Četvrtak, 05 Lipanj 2014 11:58

Problem je manji kad se podijeli

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

UČENICI PODRUČNE ŠKOLE SOVSKI DOL U PROJEKTU  -

SOVSKI DOL - Učenici 4. razreda OŠ Stjepan Radić Čaglin s učiteljicom Marinom Baričević i 4. razreda Područne škole Sovski Dol s učiteljicom Blankom Hribar-Čmelar te pedagoginjom Ljiljanom Đurđević odazvali su se pozivu udruge Hrabri telefon i uključili u projekt „Problem je manji kad se podijeli“. Projekt je namijenjen edukaciji djece o dječjim pravima i informiranju o mogućnosti anonimnog i besplatnog dobivanja podrške Hrabrog telefona za djecu.
Učenici su naučili osnovne informacije o Hrabrom telefonu za djecu 116 111, na kojem volontira stotinjak studenata pedagogije, psihologije, socijalnog rada i edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Svaki poziv je anoniman i ne vidi se na telefonskom ispisu.
- Učenicima najzanimljivija aktivnost bila je pozivanje Hrabrog telefona kada su razgovarali s ljubaznom volonterkom i postavili joj pitanja koja su ih zanimala: koliko poziva dobiju dnevno, zbog čega ih najčešće zovu, je li teško raditi na Hrabrom telefonu i kako znaju odgovoriti na sva pitanja. Učenici su bili zadovoljni dobivenim odgovorima i složili se kako je volonterka bila jako ljubazna, draga i simpatična – rekla je učiteljica Marina Baričević.
Projekt je bio iznimno uspješan, učenicima se svidio i naučili su da je Hrabri telefon sigurno i povjerljivo mjesto kojemu se mogu obratiti kako bi porazgovarali sa stručnom osobom i potražili savjet kako postupiti ili se postaviti u određenoj situaciji.