Nedjelja, 15 Lipanj 2014 15:55

Uz priredbu i Olimpijada starih sportova

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEŠKA OŠ DOBRIŠE CESARIĆA OBILJEŽILA DAN ŠKOLE  -

 POŽEGA - Osnovna škola Dobriše Cesarića obilježila je Dan škole već tradicionalnom priredbom za roditelje i građane Požege u Gradskom kazalištu. Na priredbi su svi, od prvačića do osmaša prikazali svoja dostignuća u dramskim, literarnim, plesnim i pjevačkim skupinama. Na priredbi je promoviran i najnoviji broj školskog časopisa „Slap“ koji škola već godinama izdaje u suradnji s tjednikom Kronika požeško-slavonska, a ove godine to je bio jedini školski časopis koji je izašao u Požeštini. Novi broj ima čak 44 stranice koje su ispunili likovni i literarni radovi učenika, te svi događaji u školi koje su opisali i fotografirali učenici iz novinarske grupe.
Posebnost koju je ove godine organizirala škola je Olimpijada starih sportova koja se održala pod nazivom "Igre čežnje". Natjecatelji su bili djeca folklorne skupine nižih razreda, a natjecali su se u trčanju u vreći, hodanju na štulama, bacanju kamena s ramena, bacanju potkove, potezanju mosora, gađanju praćkom, gađanju s lukom i strijelom te potezanju užeta.
- Igre starih sportova su igrali naši djedovi i bake, a možda i roditelji i želja mi je da to igraju i naša djeca, jer u zadnje vrijeme djeca provode jako puno vremena pred televizorom i računalom, a jako malo na otvorenom u prirodi. Zbog toga sam i pokrenula ovaj projekt i pokazao se jako dobar djeca su oduševljena i jedva su čekali da vide kako se to nekad igralo dok nije bilo računala i mobitela. Također roditelji djece zajedno s njima su se okušali i u igri pinceka i pale - rekla je Snježana Potočnjak, učiteljica razredne nastave.
Najbolji su dobili medalje, a svim natjecateljima je uručena diploma, no najvažnije je da su savladali stare igre i dobro se zabavili.