Četvrtak, 02 Listopad 2014 12:31

Medalje donose s europskih i svjetskih natjecanja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

USPJEŠNI SPORTAŠI NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA VEDRANA NEFEROVIĆA  -

 POŽEGA – Požega je grad poznat po sportašima i dobrim uspjehom požeških sportaša, te grad Požega i gradsko rukovodstvo, posebno u ovom novom sazivu punu pažnju i brigu posvećuje sportašima. Tako su na prijem u gradsku kuću došli najmlađi Erik Hajpek, šahista srednjoškolka Margareta Andrišek kickboxing i veteran Damira Ludviga atletika. Oni su ovog trenutka najuspješniji požeški sportaši jer su u svojim sportovima zavrijedili neke od visokih priznanja na državnim, ali i međunarodnim natjecanjima europskih i svjetskih natjecanja.

IMG 9630Zahvalu za njihove uspjehe i postignute rezultate izrekao im je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, podsjećajući da svojim rezultatima uvijek promoviraju i grad Požegu iz kojeg dolaze. - Nadam se da ćete nastaviti s radom i naći dovoljno motivacije da se i dalje angažirate i sudjelujete na natjecanjima. Koliko može Grad će pomoći vaše odlaske na natjecanja, nastojat ćemo i dalje pratiti vaše rezultate i pomoći vam da kroz promidžbu dođete do sponzora - rekao je gradonačelnik Neferović.

 Devetogodišnji Erik Hajpek ja na Europskom prvenstvo u šahu za mlade u konkurenciji U-9 za djecu do 9 godina starosti osvojio prvo mjesto osvojio je Erik Hajpek 9-godišnjak, kojemu po njegovim riječima nije to baš teško, jer on šah voli. Već sljedeće godine natjecat će se u kategoriji više za uzrast do 11 godina, te se nada da će uspjeh ponoviti. S Erikom je u pratnji bio međunarodni šahovski majstor Branko Kutuzović, koji posljednjih mjeseci trenira s Erikom.

IMG 9625Osamnaestogodišnja Margareta Andrišek članica je Kickboxing kluba Bushido iz Požege i već neko vrijeme na turnirima osvaja medalje, a na Svjetskom prvenstvu za juniore u K1 style-u održanom u Riminiju (Italija) osvojila je treće mjesto i brončanu medalju. Na tom natjecanju nastupilo je oko 2.000 mladih sportaša iz cijelog svijeta. Uz nju je bio i trener Igor Krizmanić koji sa svojim kadetima i juniorima već nekoliko godina osvaja državna i međunarodna natjecanja.

 Veteran požeške atletike 53-godišnji Damir Ludvig sudjelovao je na Svjetskom atletskom prvenstvu za veterane u Budimpešti gdje je osvojio deveto mjesto, a na Balkanskom mitingu za veterane, održanom u rumunjskom Bukureštu, vratio se s čak dvije medalje i par osobnih rekorda. Osvojio je zlato u bacanju kugle s daljinom od 14,03 metara, što je i njegov osobni rekord, te drugo mjesto u bacanju diska s daljinom od 42,38 metara.