Petak, 03 Listopad 2014 09:54

Starijim osobama moramo posvetiti više vremena

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DOM ZA STARE I NEMOĆNE OSOBE POŽEGA OBILJEŽIO MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA  -

 POŽEGA - U Domu za starije i nemoćne u Požegi obilježen je "Međunarodni dan starijih osoba" koji se obilježava već 23 godine s ciljem da se IMG 8489pokaže da su starije osobe važni i aktivni članovi svakog društva. S obzirom da je u Hrvatskoj trend starenja stanovništva, a tempo života užurban, mladi ljudi često zaboravljaju svoje bližnje pripadnike treće životne dobi. - Međunarodni dan starijih osoba je prilika da im posvetimo više vremena - rekla je Ružica Alaber, ravnateljica Doma za starije i nemoćne Požega.

 - Vaš rad i briga stvaranja, izgradnja doma svoje obitelji, sve što ste učinili daje vam pravo da u ovim godinama provodite život kako dolikuje tome. Siguran sam da i danas razmišljate i činite sve savjetima i, koliko je moguće i od skromne mirovine, kako biste pomogli vašoj djeci i unucima. Zato je vaš trud nagrada za budućnost, a budućnost je ono što moramo zajednički graditi. I zato molim vas starije osobe, da zajednički djelujemo prema mladima ljudima. I kad je najteže recite im kako je bilo i težih vremena da ne odlaze iz svoje domovine. Zato sam siguran da će vaši unuci i djeca prihvatiti vaš savjet, objasnite im kako se nekada živjelo, nije bio svaki dan lak, ali u zajedništvuIMG 8501 i uz potporu jednih drugima, prebrodili ste mnoge brige – rekao je Alojz Tomašević župan Požeško-slavonski te se zahvalio za sve dobro što su u životu činili i čestitao im njihov dan, a čestitkama se pridružio i Darko Puljašić, zamjenik gradonačelnika Požege.

 Prigodni program započeli su „Domski zboraši" himnom svog doma, a posebnu radost donijeli su im učenici Katoličke osnovne škole i djeca vrtića "Cvjetna livada".