Subota, 11 Listopad 2014 14:59

Radosno i veselo pjevala su vrtička djeca

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ZAVRŠNOM SVEČANOSTI ZAVRŠIO DJEČJI TJEDAN U GRADU POŽEGI  -

 POŽEGA – Završnom svečanosti u požeškoj pješačkoj zoni na kojoj se okupilo nekoliko stotina djece završio je cijelo tjedni Dječji tjedan u gradu Požegi. On se održavao na desetak lokacija, od požeški ulica i trgova, plesnih studija, IMG 1937knjižnice, čitaonice, kazališta, zubne ordinacije, dječjih vrtića, osnovnih škola, sportske dvorane, galerije i drugih mjesta. Naravno da su sudionici bili uglavnom djeca, kojima su pomagali njihovi odgojitelji, pedagozi, učitelji, treneri. Djeca iz požeških dječjih vrtića, Šareni svijet, Radost, Pod gradom, Cvjetna livada i sv. Leopold Mandić, te OŠ Dobriše Cesarića, Antuna Kanižlića, Julija Kempfa i djeca koja pohađaju Plesni studio Marine Mihelčić i Plesnu radionicu Ilijane Lončar.

Prije završne svečanosti djeca su u kreativnoj akciji „Daj 10 za dječja prava u svijetu“ duž ulice Dragutina Lermana stavljali svoje otiske na dvadeset metara dugo platno s porukama, a na temu dječjih prava puštali balone sa svojim porukama. Ujedno su izradili i veliki plakat „Poruka djece odraslima“. Gradska knjižnica je cijelo vrijeme organizirala IMG 1947„Knjižnicu bez zidova“ u kojoj proklamiraju da je knjiga djeci uvijek nadohvat ruke, te informirali da požeška knjižnica ima 79.752 knjige, 2.760 DVD-a, 966 jedinica elektroničke građe, 557 videokaseta, 3.999 audio CD-a, 697 zvučnih knjiga, 143 igračke u igraonici i 88 naslova novina i časopisa koji se mogu pročitati u čitaonici.

 Na zatvaranju svu djecu prije svega, ali i mama i tate, bake i djedove pozdravio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, zaželjevši im puno radosti i veselja, dobre zabave ali i lijepo odrastanje. Program je cijeli tjedan nadahnuto vodio poznati voditelj i kazališni glumac Boris Benčić, kojega djeca poznaju iz više likova bajki i božićnih predstava. Uz pjesme i plesove koje su izvela djeca iz svih dječjih vrtića nastupali su Požeške mažoretkinje, IMG 1934Plesni klub Boa, Twirling klub Požega, Šlesni studio Marine Mihelčić, Plesna radionica Ilijane Lončar i Tamburaški orkestar OŠ Julija Kempfa.