Subota, 11 Listopad 2014 14:22

Volonteri iz Grawea bojali cijeli centar

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

DAN VOLONTERA OBILJEŽEN U POŽEŠKOJ UDRUZI „MI“  -

 POŽEGA – Obilježavajući Dan volontera svi djelatnici Grawe osiguranja iz Slavonije odazvali su se akciji te pomogli požešku Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama „Mi“, kojima su bojali cijeli centar, dnevni boravak za djecu udruge i ostale prostorije za radionice i rehabilitaciju.

 Udruga u svom članstvu ima 70-tak obitelji koja imaju 80-ero djece i osoba s posebnim potrebama, a udruga za njih organizira IMG 1847poludnevni boravak, zajedničke radionice, od informatičkog opismenjavanja do učenja kuhanja jednostavnih jela i uključivanja djece s potrebama u samostalan život, radionice ručnih radova, slikarske, pjevačke, modelarske i dr. Udruga ima i tri fizioterapeuta koji rade s djecom. – Danas imamo jednu hvalevrijednu donaciju Grawe osiguranja, gdje su došli svi djelatnici iz njihove kuće i darovali su nam bojanje i uređenje naših prostorija. Oni su donijeli sav potreban materijal i sami sve bojali – istakao je Slavko Đeker, predsjednik udruge Mi.

 Radnu akciju obišao je i požeški gradonačelnik Vedran Neferović i zahvalio se volonterima koji rade s djecom i djelatnicima osiguranja koji su se uključili u akciju da se Centar udruge Mi dovede u još bolje stanje. – Grad Požega i Ured za europske integracije i Udruga Mi su partneriIMG 1860 u jednom projektu koji bi osigurao rad tri fizioterapeuta i jednog projekt menađera u slijedećih 16 mjeseci, te nabavku nedostajuće opreme za kompletnu fizioterapiju djece s potrebama. Na taj način bi i trajnije riješili financiranje rada udruge i pomogli svim korisnicima – najavio je gradonačelnik Neferović.

 Voditelj poslovnice požeškog Grawea Dragan Marić ističe da se oni svake godine na Dan volontera uključuju i pomažu udrugama koje se bave s djecom s poteškoćama u razvoju, a ove godine izbor je pao na požešku Udrugu „Mi“. – Grawe Hrvatska osigurao je kompletan materijal za krečenje svih prostorija, bojanje dječjeg igrališta i ulazne kapije. Ovdje su timovi iz Nove Gradiške, Slav. Broda, Slatine i Požege, ukupno 33 zaposlenika koji će svojim radom pomoći ovoj djeci da sutra imaju ljepše prostorije, ljepše igralište i da im bude ugodnije. Nakon završenog rada u popodnevnim satima organizirali smo roštiljadu i druženje s djecom. IMG 1880Željeli smo da svi naši djelatnici u tom druženju vide kako ta djeca žive, kako se ta djeca nose sa svojim invaliditetom i kako im mi možemo najbolje u tome pomoći.