Srijeda, 29 Listopad 2014 09:27

Jogu mogu vježbati svi

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA DOBILA JOGA STUDIO „EKAM“  -

 POŽEGA - Joga je već nekoliko godina prisutna i na našem području a zaslužna za organizirano kontinuirano bavljenje jogom je Magdalena Došen koja je prije tri godine započela s vođenjem joge u Požegi. Interes za jogu je bio nevjerojatan ali je problem uvijek bio prostor za vježbanje. Od sportske dvorane Sokol, školske sportske dvorane Poljoprivredne škole, dvorane u Cesarićevoj školi… joga nije imala svoj trajni prostor i tu se u priču uključuje Marija Treger koja povratkom u Požegu uz pomoć obitelji kreće u izgradnju joga studija. Studio je službeno otvoren u subotu i nalazi se na adresi Josipa Eugena Tomića br. 3.

IMG 0561- Joga u svom korijenu znači sjedinjenje, ujedinjavanje… postoji mnoštvo stajališta, definicija… problem sa definiranjem joge je u tome što je vježbačima joga zapravo sve – ističe Marija Treger, certificirana joga instruktorica - Joga bi bila sjedinjavanje svega što postoji u Vama da više nema zapreka, da nema nikakvih stvari koje Vam onemogućavaju napredak u bilo čemu u Vašem životu. U duhovnom, fizičkom, u zdravlju… bavljenje jogom podrazumijeva micanje tih prepreka. Joga je biti zaljubljen u bilo koji aspekt života. Da je joga zapravo jako širok pojam slaže se i instruktorica Magdalena Došen koja napominje da ima milijardu definicija ali jogu treba vježbati i pustiti da se sve to dalje događa jer je puno stvari za jogu neizrecivo. - Probaj vježbati jogu, probaj vidjeti što će to donijeti u tvom životu, koji aspekt promjene, koju kvalitetu promjene“ - Magdalenin je savjet.

U Ekam studiju joga se vježba od ponedjeljka do petka. U studiju postoji veliki raspon različitih satova joge kako bi se prilagodili različitim potrebama ljudi za sve dobne skupine od početnika, mlađih skupina, umirovljenika. IMG 0565Od Joge za kralježnicu koja je posebno prilagođena za probleme poput skolioze, lordoze, kifoze i svih ostalih sličnih problema sa kralježnicom gdje se kroz lagane vježbe i pravilno disanje vrlo brzo postiže olakšanje tegoba čak i kod kroničnih bolova do Joge centra čiji su satovi napravljeni tako da se uz duboko disanje i naizmjenično prolaženje kroz vježbe lijeve i desne strane tijela postiže balans mišića u tijelu. Vinyasa krama je dinamična joga namijenjena svakome tko želi preći granice svoga tijela. Satovi prate i razvijaju pojedinu ideju. Uspravljanje kralježnice, otvaranje prsnog koša, izduživanje tetiva ili snaga ruku npr. samo su neke od ideja vodilja na ovim satovima. Okrepljujuća joga, Joga lica, Pranayama + joga čiji je program namijenjen svima koji žele popraviti kvalitetu disanja, a posebice je pogodna astmatičarima i oboljelima od peludnih alergija. IMG 0563Omogućuje kontrolu napada, smanjuje učestalost i jačinu i na duge staze uz predano vježbanje moguće ih je potpuno otkloniti. Mysore, Ashtanga, Joga nidra samo su neke vrste joge koje svi zainteresirani mogu vježbati jer ističu instruktorice, jogom se mogu baviti svi, nema nikakvih ograničenja.

Marija planira završiti i fizioterapiju, pokrenuti i aero jogu, organizirati razne radionice… od joge za trudnice do joge za djecu. Dobrobiti joge su nemjerljive i Svjetska zdravstvena organizacija je proglasila jogu zdravstvenim sustavom.

Stoga dođite u Ekam studio u Požegi i sami se uvjerite!