Subota, 25 Listopad 2014 18:00

Kup sv. Huberta u streljaštvu na leteće golubove

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

EKIPE IZ DEVET LOVAČKIH DRUŠTAVA NATJECALE SE NA STRELIŠTU U BZENICI  -

 BZENICA – Na strelištu Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije održan je Kup sv. Huberta, tradicionalno natjecanje lovačkih društava s područja županije u streljaštvu na leteće golubove. Natjecalo se devet lovačkih društava sa po šest strijelaca u ekipi a svaki je imao dvanaest hitaca na leteću metu.

 Pojedinačno najbolji strijelac sa svih 12 pogodaka Tomislav Rohaček iz LD Strijela Bektež, drugi je Božo Terzić s 11 pogodaka iz LD sv. Hubert Požega a treće mjesto osvojio je s 10 pogodaka Goran Blažević iz LD sv. Hubert Požega. Nagrađeni su s medaljama i poklonima sponzora, lovačkim priborom i opremom.

 Ekipno treće mjesto nakon raspucavanja osvojila je ekipa LD Fazan Ruševo s 27 pogodaka, a ekipu su činili Tomica Mrđenović, Ivica Kopecki, Željko Kurnjafka, Mirko Benčević, Slavko Fržuljević i Branko Gilich. Drugo mjesto osvojila je ekipa LD Strijela Bektež s 39 pogodaka a ekipu su činili Tomislav Rohaček, Marijan Valentić, Ivan Rohaček, Igor Jurčević, Dragan Markuš i Dražen Miličević.

 Više godina za redom prvo mjesto osvajaju strijelci LD Sv. Hubert iz Požege s 43 pogotka, a ekipu čine Božidar Terzić, Nikola Blažević, Goran Blažević, Ivan Včelik, Drago Tutić i Augustin Markanjević.

 - Svi su očekivali da će LD Slavonac iz Kutjeva postići zavidan rezultat, jer su najviše vježbali, no međutim ostali su posljednji – istakao je glasnogovornik natjecanja Tomica Mrđenović, koji je za njih pripremio i utješnu nagradu u vidu municije za dodatno vježbanje.