Ponedjeljak, 10 Kolovoz 2015 12:35

Populariziraju ronjenje i primaju nove članove

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEŠKI RONIOCI RONE NA POŽEŠKIM BAZENIMA -

 POŽEGA – Članovi udruge „Ronilački klub Požega“ ovih dana rone na Požeškim bazenima gdje u večernjim satima organiziraju urone sa ronilačkom opremom za sve zainteresirane, a sve s ciljem popularizacije ronjenja i na našem području i uključivanja novih članova u rad ronioci na požeškim bazenimakluba. Zahvaljujući tim aktivnostima u Klub se uključilo i nekoliko novih članova za koje će biti organizirano polaganje za ronioca u desetom mjesecu.

Požeški ronioci poznati su po sudjelovanju u raznim eko akcijama. U ovom ljetnom periodu čistili su rijeku Mrežnicu u Dugoj Resi, bili su u Istri u Nacionalnom parku Kamenjak, a zadnja akcija je bila u Vukovaru gdje se je čistila rijeka Dunav.

- Zadnji vikend u kolovozu ronioci putuju za Slavonski Brod na sudjelovanje u eko akciji Brod na Savi. Svake godine se tamo pronađe dosta smeća jer Sava puno toga donese, nešto i odnese, a doneseno ronioci svake godine nastoje izvaditi, tako da je akcija uvijek produktivna - kaže tajnik kluba Daniel Josipović koji zajedno sa ostalim članovima Ronilačkog kluba Požega nastoji promovirati ronjenje i putem obilježavanja važnih blagdana i praznika, 11825725 967355209954146 588764279591589355 npa su tako jedne godine za Božić organizirali kićenje bora pod vodom, a ove godine su povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana branitelja, razvili hrvatski barjak pod vodom na bazenima. Bila je to uspješno realizirana ideja ronioca Kreše Grgića, a osim fotografija za uspomenu ostao je i video uradak.

Tekst: Danijela Oroz Foto: Ronilački klub Požega