Četvrtak, 13 Kolovoz 2015 12:21

Novi pilot projekt požeške policije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POLICIJSKA BICIKLISTIČKA OPHODNJA U POŽEGI -

POŽEGA - Policijska uprava požeško-slavonska od danas na području Policijske postaje Požega započinje s provođenjem pilot projekta policijske biciklističke ophodnje.

Ovaj model rada već je zaživio na područjima pojedinih Policijskih postaja u IMG 2077policijskim upravama na području RH te je Ministarstvo unutarnjih poslova nabavilo više bicikala od kojih je jedan dodijeljen PU požeško-slavonskoj.

- Policijske biciklističke ophodnje osnivaju se radi veće dostupnosti policijskih službenika građanima, većeg uključivanja policijskih službenika u zajednicu, lakšeg uočavanja sumnjivih i nepoznatih osoba, lakše uočavanje kaznenih djela kao što su krađa, teška krađa, zlouporaba opojnih droga, lakše uočavanje osoba za kojima se traga, sprječavanje činjenja prekršaja iz područja javnog reda i mira te sprječavanje lakših prekršaja iz područja Zakona o sigurnosti prometa na cestama - izjavio je Dinko Šulc, voditelj odsjeka za javni red i nezakonite migracije, te dodaje da prednosti policijske biciklističke ophodnje u odnosu na auto i moto ophodnju prvenstveno se očituje u njihovoj pokretljivosti i mogućnosti da policajci mogu patrolirati i intervenirati na mjestima na kojima se vozilima ne može prići. Također je jedna od prednosti pridobivanje pažnje i povjerenja djece i maloljetnika koji IMG 2072su i najčešći korisnici bicikala.

Dosadašnjim radom na području Policijskih uprava koje već koriste policijske biciklističke ophodnje bilježe se pozitivni rezultati.

Kontakt policajac Policijske postaje Požega obavljat će biciklističku ophodnju na području grada Požege što će zasigurno imati dodatni preventivni učinak s ciljem sprječavanja prekršaja i kaznenih djela a ujedno ojačati povjerenje i osjećaj sigurnosti kod građana.

Tekst/foto: Vanja Protić