Nedjelja, 30 Kolovoz 2015 12:03

2. Susreti profesionalnih vozača i prezentacija jednog zanimanja

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

UDRUGA PROFESIONALNIH VOZAČA „CONVOY“ POŽEGA -

 POŽEGA – Na prostorima Stanice za tehničke preglede Herz održani su 2. Susreti profesionalnih vozača Hrvatske, koju je organizirala požeška podružnica Udruge profesionalnih vozača IMG 8146„Convoy“. Udruga u svom članstvu u ima 500-njak vozača, organizirana je na principu dobrovoljnog učlanjenja profesionalnih vozača koji žive od svog rada vozeći kamione i autobuse diljem cijele Hrvatske i Europe.

 - Požega u udruzi ima 30-tak vozača, a ovo su drugi susreti koje organiziramo na ovom području. Udruga za cilj ima bolju prezentaciju teškog rada i radnih uvjeta koje profesionalni vozači proživljavaju svakog dana, a brine se za ostvarenje prava vozača, tumačenja zakonskih odredbi koje se jako često mijenjaju i vozače dovode u nedoumicu. Ove susrete koristimo i da bi građanstvu prikazali naša vozila, velike kamione i autobuse, što su posebno iskoristili mlađi posjetitelji koji su nesmetano mogli razgledati i popeti se u vozila – istakao je tajnik požeške udruge i organizator Karlo Japundžić.

IMG 8151Profesionalni vozači svakog dana se susreću i s policijom na cestama, ali i dobro surađuju pa je policijsko vozilo i ekipa za kontrolu bila na raspolaganju vozačima da se kao partneri upoznaju s nekim novinama i razmjene svakodnevna iskustva. Susret je prije svega druženje pa se uz glazbu, dobru hranu koju je pripremila Ribarska kuća iz Lukača, sportske igre i tombolu protegnuo i u večernje sate.

Tekst/foto: Vladimir Protić