Utorak, 01 Rujan 2015 14:00

Revija frizura i modnih kolekcija uz mađioničare i žonglere

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

DRUGA VEČER AUREA FESTIVALA U POŽEGI -

POŽEGA – Drugo večer sedmodnevnog Aurea festa u Požegi na velikoj pozornici održana je modna revija frizura i modnih kolekcija a nastupili su mađioničari i žongleri.

Reviju frizura organizirao je Ceh frizera požeškog Udruženja obrtnika, a sve frizure su nosile učenice Obrtničke škole Požega koje su nosile i modne kolekcije svojih kolegica kreatorki, nagrađenih na nekoliko natjecanja u Hrvatskoj.

Prvo smo vidjeli Mornarski stil, kolekciju koju su nosile Ana Marija Nikolić, Mateja Jambrešić i Marija Piha, za koje je frizure osmislila i izradila Suzana Pojer iz Frizerskog salona „Loknica“. Druga kolekcija bila je Zlatna tradicija, koju su izradile učenice završnog razreda u etno stilu. Koristile su prirodne materijale, žuticu, brokat i jutu a svojim bojama podsjećale su na staro zlato žitnih polja Slavonije. Kolekciju su nosile Edita Pavić, Sara Milobara i Monika Podobnik, a za frizure i šminku zaslužna je Ivana Horvatović iz Frizerskog salona Estetic. Treća kolekcija bila je „Vintage H-kroj“ inspirirana 20-im godinama prošlog stoljeća a prilagođena današnjoj ženi. Kolekcija je nagrađena na državnom natjecanju „Dani odjeće 2015.“ a nosile su je Paula i Ines Dragičević. Frizure im je napravila Suzana Mandušić iz Frizerskog salona SM. Četvrtu kolekciju pod nazivom „Vintage-Charleston“ nadahnuo je popularni ples zlatnih dvadesetih charleston, a nagrađena je prvom nagradom na „Danima odjeće 2015.“ natjecanju modnih tehničara. Nosile su je Doris Dragičević, Martina Marcelja i Arijana Ferić a frizure su im uredile Ksenija Klun iz Frizerskog salona „Ksenija“ i Ivana Horvatović iz Frizerskog salona „Estetic“ koja je uredila i šminku. Peta kolekcija pod nazivom „Inovativna čipka na maturalnoj haljini“ koju su izradile maturantice Obrtničke škole prikazale su ideje za najglamurozniju večer u životu mlade djevojke. Modele su nosile Ingrid Ferić, Stela Ivanović, Ivka Tolić i Valentina Pavlović kojima su za kratke haljine frizure napravile Elvira Mihaljević Župan iz Frizerskog salona „Boga“, a za duge haljine Mateja Banović iz Frizerskog salona „Mateja“.

Nakon modne revije na pozornici su se Požežanima predstavili mađioničari, gutači vatre, žongleri sa svojim točkama, a čuli smo i neiscrpne slavonske bećarce u žensko-muškom napjevavanju. Sve je bilo protkano i izvedbama u solo i duet verzijama klasičnog repertoara Glazbene škole Požega uz nadahnuto vođenje Dreleta.

Tekst/foto: Vladimir Protić