Srijeda, 02 Rujan 2015 12:25

Koncert Big Banda Požega uz brojnu publiku

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

TREĆA JAZZ VEČER AUREA FESTA POŽEGA 2015. - 

POŽEGA – Treća večer sedmodnevnog Aurea festa na rasporedu je imala večer jazz-a a upotpunio ju je koncert Big Banda Požega. Da je to bio pravi pogodak, te da Big Band ima jako puno obožavatelja pokazao je po prvi puta popunjeni Trg sv. Trojstva na kojemu se okupilo i 3.000 gledatelja. To je bilo iznenađenje jer su prve dvije festivalske večeri imale skroman odaziv posjetitelja, jedva po tisuću posjetitelja za večer, no ponovno čudi odluka organizatora festivala da postavi samo 200-njak stolica na najveći gradski trg u hrvatskoj za priredbu za koju se unaprijed znalo da će biti hit.

No fanovima i obožavateljima glazbe poznatog Big banda Požega i legendarnog Zvjezdana Marjanovića Zvekija, koji je glavni „krivac“ za pokretanje i rad ovog orkestra, kojega hvale već i izvan granica hrvatske. Požežani niste svjesni dragulja kojega imate, istakli su gosti Big banda koji su svojim pjevanjem i muziciranjem uveličali ovo večer, a stigli su i prijedlozi čelnicima grada koji su bili u prvom redu, da malo pojačaju financiranje ovog orkestra, kojega nemaju daleko veći gradovi u Hrvatskoj.

Big Band je imao u protekle četiri godine kako postoje nekoliko koncerata u Gradskom kazalištu Požega, uvijek punom i na stajaćim mjestima pa je ovo sada bila prava poslastica za sve koji nisu mogli dobiti ulaznicu. Uz orkestar nastupili su i brojni gosti, na udaraljkama Boris Popov iz Rijeke, gitarist Ante Gelo te Oliver Ereš i Drago Laban, solisti pjevači, Matija Cvek, Iva Ajduković i Marko Tolja te već poznati Požežani koji Bing Band redovno prate, Bruna Oberan, Damjan Pirović i kao gost na kraju Boris Ćiro Gašparac Požeški, koji ove godine na Aurea festu slavi više obljetnica, 25 godina pjevanja na požeškom festivalu, 50 godina bavljenja pjevanjem i glazbom i 70 godina života.

Tekst/foto: Vladimir Protić