Petak, 04 Rujan 2015 10:07

Na leteće golubove pucalo 18 lovačkih ekipa

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

5. MEĐUŽUPANIJSKI KUP U LOVAČKOM STRELJAŠTVU -

 MITROVAC - Lovačko društvo Slavonac iz Kutjeva domaćin je tradicionalnom 5. Međužupanijskom Kupu u lovačkom streljaštvu, kategorija lovački trap, koje se održava povodom Dana grada Kutjeva i blagdana Male Gospe. Ove godine na strelištu u Mitrovcu okupilo se 18 ekipa iz četiri slavonske županije, ukupno 108 lovaca strijelaca.

- Ovo natjecanje u kategoriji lovački trap, na leteće mete glinenih golubova. Puca se jedna serija od 10 golubova, a iz serije biraju se tri najbolja pojedinačna rezultata i tri najbolje ekipe. Osim ovog natjecanja imamo i natjecanja iz fair playa – kaže Ivica Pospišil, jedan od organizatora i lovnik LD Slavonac, koje gospodari lovištima koji se prostiru na Krndiji i poljadijskom dijelu do Šumanovca. U svom lovištu imaju svu vrstu divljači, od jelena, jelena lopatara, muflona, srnjaka, divlje svinje, zeca, fazana i predatora. – Lovci pričaju da su čuli a neki i vidjeli čaglja u lovištu, no do sada nisu niti jednog ulovili. Ako budemo primijetili štetu u lovištu od čaglja morat ćemo organizirati lov na tu štetočinu u lovištu – dodaje Pospišil.

 Natjecale su se po dvije ekipe LD Jelen iz Požege, LD Srnjak Rastovac i LD Slavonac iz Kutjeva, LD Vranovac Vetovo, Kuna Zlatica Ađamovci, Fazan Ruševo, Strijela Bektež, Šljuka Brestovac, Fazan Špišić Bukovica, LD Suhopolje, Fazan Pitomača, Šljuka Zdenci, Fazan Pakrac, Vidra Čaglin i Vepar Orahovica.

Pobjednici ovogodišnjeg Kupa bili su strijelci LD Orahovica, drugi su bili LD fazan Špišić Bukovica, a treći LD Fazan Pitomača. Pojedinačno najbolji je bio lovac strijelac Ivica Jakšić iz Orahovice, drugi Tihomir Brlas iz Špišić Bukovice a treći Ivica Pospišil iz Kutjeva. U natjecanju Fair play najbolji je bio Tihomir Brlas, drugi Majkl Brlas, oba iz LD Fazan Špišić Bukovica a treći Željko Ribić iz LD Jelen Požega.

 Domaćini su za pobjednike u svim kategorijama pripremili plakete, pehare i bogate vinske i lovačke nagrade, a uz dobar čobanac i kvalitetna kutjevačka vina za nastavak druženja.

Tekst/foto: Vladimir Protić