Petak, 16 Listopad 2015 09:44

Reprezentativan objekt služit će Koncernu Agram za edukacije

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ZAVRŠENO VIŠEGODIŠNJE UREĐENJE KUTJEVAČKOG DVORCA -

KUTJEVO – Prilično zapušten i u derutnom stanju kutjevački dvorac došao je u vlasništvo Koncerna Agram još 2004. godine, nekoliko godina nije se dešavalo ništa i tražila se konačna svrha tog objekta. Prije nekoliko godina donesena je odluka da se ide u potpuno uređenje dvorca kao objekta u kojemu bi se održavale edukacije za potrebe Agrama, a ova slika danas je i konačno rješenje. Dvorac je u potpunosti uređen zajedno sa okolišem i perivojem, a vraćen mu nekadašnji prepoznatljiv izgled i sjaj otprije tri stoljeća. Sačuvana je njegova povijesna originalnost za buduće generacije stanovnika kutjevačkog kraja, ali i šire, kao i za mnoge zaljubljenike u stare građevine.

- Obnovljeni kompleks koji se prostire na 3.460 m2 okružuje 15.000 m2 uređenog zelenog perivoja čineći novonastalu pejzažno arhitektonsku cjelinu još ljepšom. Splet hodnika vodi do smještajnog kapaciteta od 30-tak soba i apartmana u kojima je osiguran ugodan boravak za 60 gostiju i prateće osoblje. U Dvorcu se nalazi učionica s 38 mjesta te konferencijska dvorana s 28 mjesta, zatim ugostiteljski dio i restoran s moderno opremljenom kuhinjom i kafićem, kao i sadržaji za opuštanje i rekreaciju odnosno klub, fitnes i wellness – istakao je Damir Zorić iz Agrama, koji nije htio reći visinu ulaganja, tek napomenuvši da je velika, ali da će se u dvorac uložiti još koliko bude trebalo za njegovu potpunu funkciju, a da će se pokušati nabaviti i originalni predmeti koji su nekada bili u dvorcu. Zahvalio se i bivšem kutjevačkom gradonačelniku Anti Pavkoviću koji se sve vrijeme brinuo o dvorcu i stalno ih poticao da se nađe konačno rješenje za dvorac.

Neslužbeno dolazimo do podatka da je ulaganje premašilo 35 milijuna kuna. Prilikom obnove i nabavke svega potrebnog u opremanju Koncern Agram koristio je prvenstveno domaće i lokalne resurse i opremu, a tako će biti i prilikom daljeg poslovanja, kada će ponovno biti pružena šansa lokalnim proizvođačima. To je ujedno i doprinos Agrama lokalnoj zajednici s kojom želi dalje surađivati.

Tekst/foto: Vladimir Protić