Utorak, 31 Svibanj 2016 10:29

Tradicionalna akcija eko čišćenja podmorja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

RONILAČKI KLUB POŽEGA U DUBROVNIKU -

DUBROVNIK - Radno su vikend proveli požeški ronioci koji su sudjelovali u još jednoj eko akciji, ovoga puta u organizaciji Ronilačkog kluba Župa Dubrovačka,a prigodom obilježavanja Dana Općine i 24. obljetnice oslobođenja Župe dubrovačke u Dubrovniku. Oko četrdeset ronioca se je odazvalo pozivu i sudjelovalo u 16-toj po redu, tradicionalnoj akciji eko čišćenja.

Drugu godinu za redom požeški ronioci su gosti u Dubrovniku. Imaju dobru suradnju s Ronilačkim klubom Dubrovnik, a nakon ove akcije je uspostavljena suradnja i s klubom Župa Dubrovačka kako doznajemo od Zdenka Oroza, člana Ronilačkog kluba Požega.

- Požeški ronioci su bili jedini predstavnici iz Slavonije, a osim njih akciji su se odazvali ronioci iz Cavtata, Neuma i Mostara. Čistilo se podmorje ispred Mlina i Srebrenog. Na zadovoljstvo organizatora ove godine podmorje nije bilo jako zagađeno. Ronioci su izvukli nekoliko vreća boca, dvije stolice, nešto krupnijeg otpada i čak jedan prometni znak. Akcija je po običaju završila uz roštilj i zajedničku fotografiju na Plivalištu Gusara. U Dubrovniku smo boravili četiri dana, a osim eko akcije članovi kluba su odradili stažno ronjenje, stress&rescue, tečaj prve pomoći, odradili smo pokaznu vježbu, akcije traganja i spašavanja u moru te simulacije automobilske nesreće sa smrtnim posljedicama s tamošnjim Centrom 112, vatrogascima i ostalim službama - rekao je Oroz. 

Dio članova kluba već ovaj vikend putuje za Obrovac gdje će sudjelovati u eko akciji „Gdje Zrmanja ljubi more 2016“, a nakon toga u lipnju ih očekuje i eko akcija u Trogiru.

Tekst: Lana Protić Malbašić Foto: Ronilački klub Požega