Srijeda, 01 Lipanj 2016 10:04

Sedam laptopa za sedam najboljih maturanata sedam srednjih škola

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ROTARY KLUB POŽEGA NAGRADIO IZVRSNE UČENIKE POŽEŠKIH SREDNJIH ŠKOLA -

POŽEGA – Po osmi puta Rotary klub Požega nagradio je izvrsnost, te dodijelio sedam prijenosnih računala za sedam najboljih učenika maturanata iz sedam srednjih škola grada Požega. Do sada je Rotary klub dodijelio 49 stolnih ili prijenosnih računala, te najavljuje tu tradiciju i dalje, isticati i nagraditi izvrsnost učenika.

IMG 0061- Rotary klub Požega postoji 12 godina i u tim godinama pokrenuli smo ili sudjelovali u velikom broju akcija, što humanitarnih ili gdje smo nagrađivali izvrsnost i znanje. U ovoj akciji nagrađujemo sedam najboljih maturanata sedam srednjih škola po ocjeni nastavničkog vijeća i ravnatelja srednjih škola. Nagrađujemo ih laptopom zato što mislimo da bi im to moglo pomoći u njihovom daljem školovanju, a smisao je da ovim nagrađivanjem potaknemo njih da i dalje budu izvrsni, a ostalim učenicima da im budu primjer za kojim bi oni trebali krenuti – istakao je predsjednik požeških rotarijanaca, Niko Bagarić, koji navodi da su imali puno humanitarnih akcija za Caritas, požešku bolnicu, Udrugu Mi i druge.

Mariji Prpić, iz 4. razreda Katoličke gimnazije ova nagrada znači priznanje za njen dugogodišnji trud. – To je samo još jedan dokaz da se trud u školi isplati i stvarno sam zahvalna svima koji su mi pomagali da ostvarim svoj cilj i omogućili da dođem do ove nagrade. Planiram dalje studirati psihologiju i taj laptop će mi puno pomoći u mojim fakultetskim obvezama.

IMG 0080- Ova nagrada će mi puno pomoći za dalje jer planiran nastaviti fakultet računarstva pa će mi laptop u tome pomoći. Poručujem i drugim učenicima neka se trude jer ovo je jako lijep osjećaj kada te netko smatra boljim od ostalih - rekao je Tomislav Katanić, 4. razred računarstva Tehničke škole.

Laptope su još dobili Nikolina Kalafadžić, učenica Ekonomske škole, Iva Marić, učenica Poljoprivredno-prehrambene škole, Marija Ticl, učenica Glazbene škole, Ana Tomašević, učenica Obrtničke škole i Terezija Vranić, učenica Gimnazije Požega.

Tekst/foto: Vladimir Protić