Četvrtak, 02 Lipanj 2016 10:06

Susret planinara pjesnika i slikara

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

STOTINJAK PLANINARA NA TRADICIONALNOJ MANIFESTACIJI NA SOVSKOM JEZERU -

SOVSKO JEZERO - Na Sovskom jezeru proteklog vikenda održana je tradicionalna manifestacija „Susret planinara pjesnika i slikara“ u organizaciji HPD-a „Sokolovac“ Požega.

Uz brojne članove Društva domaćina, susretu su prisustvovali i članovi desetak slavonskih planinarskih društava zatim planinarsko društvo iz Orašja iz Bosne i Hercegovine te članovi Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“.

Ova manifestacija je kandidirana kao dio projekta međugranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a potporu manifestaciji su svojom prisutnošću dali zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović i predsjednik udruge „Odbor za zaštitu i uređenje Sovskog jezera“ Zdenko Poljaković. Kroz projekt bi se trebala postaviti drvena natkrivena bina i sjedala za stotinjak posjetitelja te mikrofoni i pojačala s pratećom opremom.

- Ovaj prekrasni, ali pomalo zaboravljeni kraj pohodilo je stotinjak planinara. Među sjajnim pjesničkim i likovnim ostvarenjima koja je predstavilo 20-ak planinara pjesnika i slikara, izdvojio se najmlađi među njima. Najveći pljesak publike, ali i stručnog žirija dobio je osmogodišnji Dino Prnjavorac iz Požege sa svojom pjesmom „Nespretni Dino“. Sjajan početak za mladoga pjesnika – istaknuo je Ivan Šumiga, tajnik HPD „Sokolovac“ Požega.

Tekst: Vladimir Protić Foto: HPD Sokolovac