Četvrtak, 07 Srpanj 2016 10:14

„Plavi orkestar“ ekskluzivno u Lipiku 9. srpnja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MALBÉE LIPIK 3X3 CHALLENGER 2016. -

LIPIK - Spektakularan turnir u uličnoj 3x3 košarci Malbée Lipik 3x3 Challenger koji će u Lipiku biti održan 8. i 9. sprnja, a na kojem će nastupiti najbolje ekipe iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Francuske, Španjolske, Rusije, Litve, Italije… bit će zaključen jednako spektakularnim koncertom!

U Lipiku će 9. srpnja ekskluzivno nastupiti bezvremena i danas vrlo popularna grupa „Plavi orkestar“, bend koji je u glazbenim enciklopedijama upisan i od kritičara ocijenjen kao „kulturni fenomen osamdesetih i devedesetih“.

O ekskluzivnosti ovog koncerta dovoljno govori podatak da je ove godine „Plavi orkestar“ nastupio samo u Budimpešti u veljači, a koncert u Lipiku će biti njihov prvi koncert nakon svibanjske turneje u Australiji (Perth, Melbourne, Brisbaine, Sydney, Adelaid). Zanimljiv je i podatak da će ovo biti prvi koncert u kontinentalnom dijelu Hrvatske, nakon lanjskog travanjskog nastupa u jednom zagrebačkom klubu.

Kum Sejo i „sarajevska veza“
Ovaj višestruko nagrađivani bend nije bilo lako pridobiti da nastupi u Lipiku, na tradicionalnom turniru u uličnoj 3x3 košarci. – Radili su telefoni i rekao bih da je proradila „sarajevska veza“. Naime, u kontaktu s grupom „Plavi orkestar“ važnu ulogu odigrao je kum našeg turnira Davor Sučić alias Sejo Sexon, frontmen grupe „Zabranjeno pušenje“. Kako to dolikuje kumovima i danas smo u prisnim, prijateljskim odnosima i vrlo često se čujemo i kada smo mu rekli za ideju da u Lipik dovedemo „Plavi orkestar“, ponudio se da s njima razgovara jer godinama blisko surađuju. Iskreno, upravo nam je trebao netko „od povjerenja“ da im objasni što se to veliko planira u tako „malom“ Lipiku. Nakon njegove intervencije sve je išlo bez problema i sretan sam i ponosan što ćemo našim sugrađanima, ali i posjetiteljima iz cijelog ovog dijela Hrvatske pa i šire, omogućiti da u živo čuju „Plavi orkestar“ i njihove najveće hitove uz koje smo mnogi odrastali, pojasnio je Ivan Pušćenik, predsjednik Udruge Libox koja organizira ovogodišnji Malbée Lipik 3x3 Challenger. Pušćenik dodaje kako je svoj dolazak na ovaj koncert najavio i sam Sejo Sexon, ukoliko u tom terminu ne bude zauzet.

Ulaznice samo 20,00 kuna
Koncert će biti održan u subotu 9. srpnja, u večernjim satima, nakon završetka finalne utakmice turnira. Zbog očekivanog velikog interesa koncert će biti održan na velikom platou, zelenoj površini između „domskog“ igrališta i bazena. Dodatni interes sigurno će pobuditi i više nego popularna cijena ulaznica od svega 20,00 kuna. – Svjesni smo vremena u kojima živimo i cilj nam je bio da ljudima omogućimo nešto spektakularno, a za prihvatljive novce. Također ćemo organizirati i bogatu ugostiteljsku ponudu uz isto tako popularne, rekao bih i simbolične cijene. Nadam se da će sve to biti garancija velikog broja posjetitelja, odlične zabave i nezaboravnog glazbenog, ali kulturološkog događaja u našem Lipiku, zaključuje Pušćenik.

Preostaje stoga rezervirati 9. srpnja i iskoristiti jedinstvenu priliku te u Lipiku, zajedno sa Sašom Lošićem Lošom i ostalim članovima benda u živo otpjevati nezaboravne hitove „Bolje biti pijan nego star“, „Suada“, „Good bye teens“, „Sava tiho teče“, „Kaja“, „Lovac i košuta“, „Ako su to samo bile laži“, „Od rođendana do rođendana“…

Tekst/foto: G. Vukić