Srijeda, 12 Listopad 2016 09:27

VI. Kamp rendžera u Parku prirode Papuk

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Ovaj čevrtak, 13. listopada, u Parku prirode Papuk održava se VI. Kamp rendžera za djecu osnovnih škola sa područja Parka, ove godine na kampu će sudjelovati učenici osnovnih škola iz Orahovice, Velike i Čačinaca.

Ovakvom vrstom događanja u parku, čuvari prirode Parka prirode Papuk žele kroz edukaciju, rekreaciju i druženje kod mladih polaznika potaknu svijest o zaštićenom području na kojemu se nalaze i u blizini kojega žive te ih naučiti o važnosti zaštite prirode i okoliša. Isto tako čuvari prirode, odnosno rendžeri parka će ih upoznati i sa radom svoje službe.

Učenici će za vrijeme Kampa moći naučiti nešto više i nešto novo o parku što možda dosada nisu bili u prilici čuti. Mladi rendžeri će kroz niz aktivnosti i igara na sasvim novi način istražiti i upoznati prirodu. Sa rendžerima će proći obuku orijentacije u prostoru te će imati priliku vršiti rendžerske ophodnje.

Kamp rendžera provodi se svake godine sa ciljem okupljanja djece iz različitih osnovnih škola na jednom mjestu te njihovim upoznavanjem i druženjem u zaštićenom području koje će, kroz svoj život, čuvati i štiti baš kao i rendžeri, tj. čuvari prirode Parka prirode Papuk.