Utorak, 26 Travanj 2016 21:24

Stalna briga za invalide Domovinskog rata

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

24. REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA HVIDR-a GRADA POŽEGA -

POŽEGA – Jedna od najstarijih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Udruga hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata grada Požege HVIDR-a, održala je svoju 24. redovnu i izvještajnu skupštinu na kojoj se okupilo 60-tak članova i gostiju. Podulji izvještaj o radu, koji je iznio predsjednik Tomo Vrhovac, ocijenili su IMG 7016svi kao odličan rad, puno aktivnosti, a posebno brojne aktivnosti koje idu u pravcu stalne brige za svoje članove, invalide iz Domovinskog rata. Udruga je među prvima počela pisati projekte koje realizira sa širom društvenom zajednicom i uz potporu Ministarstva branitelja. Na inicijativu svojih članova udruga je pokrenula i jedan oblik međunarodne suradnje u kojemu je primatelj nekoliko donacija iz inozemstva, kojima su pomogli svojim članovima u potrebi, djeci branitelja, a otišli su i korak dalje, te su pomogli djecu u vrtićima, udruge djece s posebnim potrebama u široj zajednici.

I za ovu i slijedeću godinu utvrđen je Plan rada koji predviđa također puno aktivnosti, posebno veliku pažnju udruga posvećuje raznim susretima branitelja, sportskim susretima ŠNIDOR, obilježavanju važnih obljetnica događanja iz Domovinskog rata, općina, gradova, županije i na državnom nivou. Posebno veliki senzibilitet razvijaju prema gradu Vukovaru, stradanju grada i njegovih stanovnika, te je u programu nekoliko obilazaka i boravka u Vukovaru. kako su u prošloj godini iznijeli veliki projekt suradnje s osnovnim školama i IMG 7029pokrenuli kroz projekt i izdanu brošuru kojom su upoznavali učenike s istinom o Domovinskom ratu, posebno s osvrtom na događanja na prostorima Slavonije i Požeško-slavonske županije.

Podršku dobrom radu udruge na gradskom nivou dao je i Stipan Grgić, predsjednik HVIDR-a na županijskoj razini, te izaslanik požeškog gradonačelnika, brigadir Željko Kalić, savjetnik za pitanja branitelja u gradu Požega. Uz brojne aktivnosti on je pozvao branitelje na što više međusobnog druženja, uključivanje u brojne aktivnosti društva i lokalnih sredina, pa i političkog uključivanja jer tako dolaze u priliku da odlučuju o zajedničkim pitanjima za budućnost.

HVIDR-a je zbog dobre suradnje i promocije udruge i njenih aktivnosti Zahvalnicom nagradila redakciju tjednika Kronika požeško-slavonska.

Tekst/foto: Vladimir Protić