Četvrtak, 28 Travanj 2016 10:01

„Ledena berba“ napunila dvoranu vatrogasnog doma

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PROMOVIRAN PRVI ALBUM S PJESMAMA PJEVAČKE SKUPINE VELIČKE MATICE UMIROVLJENIKA -

VELIKA – Da imaju i široku podršku za svoje pjevanje pokazala je to puno dvorana vatrogasnog doma u Velikoj, na promociji prvog albuma glazbeno-pjevačke skupine Matice umirovljenika Velika, koji nastupaju pod znakovitim imenom „Ledena berba“.

Ovaj prvijenac sadrži deset pjesama od kojih su pet starih izvornih narodnih napjeva, a pet koje je napisao i uglazbio voditelj glazbene skupine Konrad Katić. Glazbena i pjevačka skupina izveli su uz buran pljesak svih deset skladbi s albuma.

- „Moj živote, moje doba“, „Ledena berba“, „Velika“, „Ljubav sjetna“ i „Kad te more teški jadi“ su pjesme koje nikada do sada nisu objavljene, o našem zavičaju i njegovim ljepotama, umirovljeničkom životu, a nastale su u želji da se stvori nešto o ovom kraju što će ostati iza nas generacijama koje dolaze - istakao je Konrad Katić čije pjesme su skladane na način kao se nekada sviralo i pjevalo u Slavoniji.

Podršku radu pjevačke skupine i njihovom uratku dali su načelnik općine Velika Vlado Boban, tajnica Zajednice kulturnih udruga Požeško-slavonske županije Ana Pirović, predsjednik Matice umirovljenika Velike Željko Franculić i predsjednik Županijske matice umirovljenika Zvonko Čorak. Dugogodišnja voditeljica „Ledene berbe“ Ljubica Horvat prikazala je povijesni pregled desetogodišnjeg djelovanja pjevačke skupine, a četvorici zaslužnih članova za njihov rad dodijeljene su zahvalnice: Antunu Toniju Mariniću, Danku Baničinu, Antunu Rimcu i Branku Polancu. Glumačka družina MU Velika izvela je zanimljiv igrokaz pod nazivom „Glazbena večernja škola“ o najboljoj slavonskoj pjesmi, kojega je napisala pjesnikinja i članica Marija Iličić.

Tekst/foto: Vladimir Protić