Četvrtak, 28 Travanj 2016 14:01

Održali kontinuitet i financijski se konsolidirali

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

17. IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA ZAJEDNICE UDRUGA HVIDR-a POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

PAKRAC - Na 17. Redovnoj izvještajnoj skupštini Zajednice udruga HVIDR-e Požeško-slavonske županije 27. travnja u prostoru gradske vijećnice u Pakracu 32 delegata udruga HVIDR-a s područja Požeško-slavonske županije izabralo je nove dopredsjednike Zdenka IMG 8822Vukića i Marka Maroševića iz HVIDR-e Pakrac za delegate koji će predstavljati županijsku organizaciju na Saboru HVIDR-e RH.

Uz izbor delegata za Sabor HVIDR-e RH na godišnjoj skupštini ZU HVIDR-e PSŽ predsjednik Stipan Grgić podnio je izvješća za prošlu godinu te planove i program rada za 2017. godinu.

- Preuzimanjem vodstva preuzeli smo zadaće i obveze koje su bile pred nama iako su preuzete obveze bile veće od očekivanih, a pretila nam je i blokada računa. Morali smo žurno reagirati te smo za pomoć zamolili sve ustanove s područja naše županije i stupili u kontakt s vjerovnicima te smo uspjeli u većini slučajeva dogovorom razriješiti naslijeđene probleme“ - rekao je predsjednik ZU Stipan Grgić. Izrazio je zahvalu Požeško-slavonskoj županiji, gradovima Požegi, Lipiku, Pakracu i Pleternici, te općinama Brestovac, Jakšić i Velika, tvrtkama „Komunalac Požega“ IMG 8823i „Tekija“ što su se odazvali zamolbi za pomoć. Uz podmirenje naslijeđenih dugova ZU tijekom 2015. godine sudjelovala je na svim obilježavanjima obljetnica iz Domovinskog rata te sudjelovala s ekipom na sportskom natjecanju državne razine, 21. ŠNIDOR-u u Zagrebu. Uz to su također novčano pomagali isplatom jednokratnih novčanih pomoći članove udruge te druge branitelje i njihove obitelji koji su se obratili za pomoć pri pokrivanju troškova liječenja.

Dopredsjednik ZU Zdenko Vukić u podnijetom financijskom izvješću za proteklo razdoblje istaknuo je kako su ukupni prihodi iznosili 67.040,65 kuna, a potrošeno je ukupno 63.396,05 kune pri čemu je u blagajni ostalo 3.644,60 kune.

Pri podnošenju financijskih planova za sljedeće razdoblje predsjednik Stipan Grgić napomenuo IMG 8829je kako su pri sastavljanju izostavili očekivanja od gradova i općina jer prema planiranim iznosima očekuju dovoljan priljev iz proračuna županije te Ministarstva branitelja RH i članarina, a gradovi i općine ionako financiraju udruge HVIDR-e koje djeluju na njihovim područjima, ali ako se bude ukazala potreba da će se obratiti i predstavnicima gradova i općina.

- Održali ste kontinuitet rada i financijski se stabilizirali u prošloj godini uz pomoć svih nas što je jako dobro - rekao je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana. Još jednom se prisjetio i odao počast iznenada preminulom bivšem predsjedniku Mariu Novoselcu. Gradonačelnik Kasana kao i tajnik Požeško-slavonske županije Željko Obradović, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević i dogradonačelnik Pleternice Domagoj Katić istaknuli su kako se predstavnici uvijek njima mogu obratiti te da pomoć i podrška neće izostati.

Tekst/foto: G. Vukić