Četvrtak, 19 Ožujak 2015 16:54

Pobjeda većine koja u Čaglinu želi novu politiku

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

(PROMO ČLANAK) RAZGOVOR S POVODOM -

 Dalibor Bardač, kandidat koalicije HDZ-HSS za načelnika Čaglina zamalo je već  u prvom krugu  osvojio načelnički mandat. Nedostajalo mu je tridesetak glasova, ali uspjeh je svejedno impresivan 

  Izvanredni izbori u Čaglinu za načelnika općine i općinsko vijeće na političku scenu izbacili su nova lica. No, dakako najveću pažnju zaslužuje Dalibor Bardač. Taj trideset i peto godišnjak, kandidat koalicije HDZ-HSS za Dalibor Bardač 3načelnika zamalo je već u prvom krugu osvojio načelnički mandat. Za to mu je nedostajalo tridesetak glasova,ali uspjeh je svejedno impresivan jer je razlika u korist Bardača ispred donedavnog načelnika Ivana Đurine ogromnih dvadeset posto. Drugi krug izbora je u nedjelju 22.ožujka. Realno je očekivati Bardačevu pobjeda. To je bio povod za razgovor s njim.

Birači u Čaglinu su prepoznali da nismo davali pusta obećanja već govorili o realnom i ostvarivom načinu razvoja naše općine, naše poljoprivrede i drugih gospodarskih grana, turističkog potencijala…

Ostvarili ste premoćno vodstvo u prvom krugu izbora za načelnika Čaglina?
- Prije svega želim se zahvaliti svima koji su dali povjerenje koalicijskoj listi HDZ-a i HSS-a za općinsko vijeće i meni za načelnika.  Izborni rezultati ukazuju da se većina mještana  slaže da Čaglin mora krenuti novim putem. O tome smo  govorili na skupovima u svim našim naseljima. O nužnosti promjena, mogućnostima i održivoj strategiji razvoja  jasno i argumentirano govorili su saborski zastupnik Franjo Lucić, župan Alojz Tomašević, dožupan Željko Jakopović i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić. Ponudili su i konkretnu pomoć u vidu investiranja u Čaglin, pisanja projekata koji se financiraju bespovratnim sredstvima Europske unije, lobiranja za Čaglin…Birači u Čaglinu su prepoznali da nismo davali pusta obećanja već govorili o realnom i ostvarivom načinu razvoja naše općine, naše poljoprivrede i drugih gospodarskih grana, turističkog potencijala…Govorili smo što ćemo učiniti kako bi zaustavili iseljavanje s naših prostora i omogućili da naši mladi svoje ambicije i potencijale mogu ostvarivati i živjeti u svom kraju. HDZ je u cijeloj Požeško slavonskoj županiji   promovirao novu generaciju političara, kako kaže naš predsjednik županijske organizacije Franjo Lucić, mladih, školovanih i istinskih građana Europske unije. U tom smislu došlo je o do konsolidacije stranke HDZ-a i u općini Čaglin. Novo vrijeme-nova snaga je politika današnje HDZ-a.  Birači su to prepoznali i vrednovali svojim glasovima takvu IMG 1842politiku.

Smatram da  bi puno zanimljivije bilo sučeljavanje bivšeg načelnika i njegovih dojučerašnjih stranačkih kolega pa da se pred javnošću raščiste sve njihove međusobne optužbe o nepotizmu, nesavjesnom poslovanju i drugim nepravilnostima koje se skoro svakodnevno otkrivaju

Prognoza drugog kruga?
- Želim podsjetiti da je na izborima za općinsko vijeće većinu mandata dobila koalicija HDZ-a i HSS-a. Moj izbor za načelnika donio bi Čaglinu  važnu stabilnost i omogućio da svoje potrebe i projekte realiziramo u uskoj suradnji i pomoći drugih gradova i općina u Požeško slavonskoj županiji, sa Županijskom upravom, s našim saborskim zastupnicima jer su svi iz redova Hrvatske demokratske zajednice i prirodnih koalicijskih partnera. Prvi krug izbora i prednost od dvadeset posto ispred donedavnog načelnika daje mi pravo da vjerujem u konačnu pobjedu. No, to neće biti moja osobna pobjeda već pobjeda ogromne većine Čaglinskih mještana koji žele politiku koja će donositi boljitak našem kraju.  Molim birače da svakako izađu u nedjelju 22.ožujka na drugi krug izbora kako bi potvrdili svoj izbor i zajedno krenuli novim putem u Čaglinu.

Donedavni načelnik Ivan Đurina pozivao vas je na sučeljavanje s njim. Niste se odazvali?
- O pozivu na sučeljavanje čuo sam od svojih sumještana jer se navodno po naseljima dijele letci s takvim sadržajem. Osobno meni nije upućena takva ponuda. Ja ove izbore držim važnim, pa možda i povijesnim za Čaglin. Ne želim i ne smijemo od njih praviti nikakvu parodiju. Iskreno ne znam po kojim pitanjima bih se sučeljavao s gospodinom Đurinom. U svojoj izbornoj kampanji nisam ga niti spomenuo. Govorili smo o rezultatima koje je on ostvario u svojim mandatima. O njima je govorio i on. No, za razliku od njega koji to smatra velikim postignućima ogromna većina IMG 1891mještana Čaglina i njegovih naselja drži da je to premalo,  loše urađeno i nerazvojno.  Bez ikakvog sarkazma smatram da  bi puno zanimljivije bilo sučeljavanje bivšeg načelnika i njegovih dojučerašnjih stranačkih kolega pa da se pred javnošću raščiste sve njihove međusobne optužbe o nepotizmu, nesavjesnom poslovanju i drugim nepravilnostima koje se skoro svakodnevno otkrivaju.

Obišao sam sva naša naselja i razgovarao s mnogo sumještana o problemima i potrebama. Njihovi zahtjevi i prijedlozi su skromni. I, doista se svi uz malo volje i angažmana mogu ispuniti

Spomenuli ste realan i održiv program razvoja Čaglina. Možete li biti konkretniji?
- Obišao sam sva naša naselja i razgovarao s mnogo sumještana o problemima i potrebama. Njihovi zahtjevi i prijedlozi su skromni. I, doista se svi uz malo volje i angažmana mogu ispuniti. Iz dostupnih bespovratnih izvora financiranja iz Europske unije možemo i hoćemo urediti sve naše mjesne domove. Bespovratnim sredstvima možemo izgraditi dječji vrtić, ali urediti i sve naše ceste i putove u općini. Dakle, rekonstruirati sve županijske, lokalne, pa i nerazvrstane cesta na području općine Čaglin. Dakako, moramo i možemo realizirati i veće projekte, staviti u funkciju akumulaciju Londža, staviti u funkciju Industrijsku zonu, završiti rekonstrukciju ceste D 53 u Čaglinu, rekonstruirati središte Čaglina, izgraditi vodoopskrbni sustav za naselja Kneževac, Vlatkovac, Vukojevica, Jurkovac i Duboka, staviti u funkciju sportsku dvoranu, rješavati pitanje državnog poljoprivrednog zemljišta za korist čaglinskih OPG-ova…
Projekata ima, posla ima i poslije 22.ožujka krećemo u realizaciju.

GOVOR:
Drage mještanke i mještani općine Čaglin,
hvala vam na što ste se 08. ožujka u velikom broju odazvali na izbore za Općinsko vijeće i načelnika općine Čaglin te tako pokazali da vam je važan put kojim ide ili treba ići naša lokalna zajednica. Dokazali ste da itekako znate što je učinjeno u našem Čaglinu, što se moglo i moralo učiniti, a nije.  Svojim glasovima rekli ste kojim putem želimo ići i kojim ljudima dajete mandat da to čine.
Hrvatska demokratska zajednica i Hrvatska seljačka stranka vam zahvaljuju na povjerenju kojim ste omogućili većinu i stabilnost u općinskom vijeću.
Zahvaljujemo vam i na velikoj potpori Daliboru Bardaču u prvom krugu izbora za načelnika Čaglina
te vas pozivamo i molimo da u nedjelju, 22. ožujka, svakako izađete na drugi krug izbora za načelnika i potvrdite svoj izbor. Isto tako sve one koji iz nekog razloga nisu izašli na izbore u prvom krugu da to učine u sljedeću nedjelju i svoj glas daju mladom političaru koji će se u potpunosti staviti u službu svome kraju i svojim sumještanima.
Izbor Dalibora Bardača za načelnika je okretanje nove stranice u životu našeg Čaglina. Na toj stranici pisat će se suradnja sa svim gradovima i općinama  u Požeško slavonskoj županiji, suradnja sa županom i županijskom upravom, konačno završavanje i oživljavanje nedovršenih projekata u Čaglinu i njegovim naseljima…Pisat će se mnogi novi projekti financirani sredstvima Europske unije, pisat će se razvoj svih naših naselja, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kućanstava, razvoj turističkih potencijala…Pisati će se RAZVOJ i OSTANAK ČAGLINSKE MLADOSTI na rodnoj grudi.
Vjerujemo u vas dragi naši sumještani.
Vjerujemo da ćemo zajedno 22.ožujka okrenuti tu novu stranicu i poći putem razvoja i prosperiteta koji zaslužujemo i koji je moguć.
Hvala!

Tekst/Foto: HDZ općine Čaglin, HSS općine Čaglin