Petak, 20 Ožujak 2015 14:38

Fokus politike trebaju biti građani

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POTPREDSJEDNIK HNS-a IVAN VRDOLJAK PODRŽAO IVANA ĐURINU U DRUGOM KRUGU IZVANREDNIH IZBORA ZA NAČELNIKA ČAGLINA -

POŽEGA / ČAGLIN - “ Fokus politike trebaju biti građani, politika se ne treba voditi da bi se rezale vrpce da bi se nekoga dobro izmanipuliralo. Postoje dijelovi Hrvatske koji nisu osiromašeni i opljačkani, nego se razvijaju, a kada pogledate stvarne rezultate i učinke, možete vidjeti da su to županije, općine i gradovi predvođeni dužnosnicima iz redova HNS-a - istaknuo je jučer na konferenciji za tisak u Požegi potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u znak potpore kandidatu u drugom IMG 6012krugu izvanrednih lokalnih izbora u Čaglinu, Ivanu Đurini.

- Ono što se sada događa u Čaglinu je nevjerojatna pojava, a to je da se politika vraća u godine kada smo govorili da od toga trebamo što prije izaći, da je prioritet politike politička stranka. Znači, makar kakvu cijenu treba platiti, fokus političkog angažmana je uspjeh pojedine političke stranke. To HDZ danas radi dominantno po Slavoniji, po Lici, znači u onim dijelovima države koji su najzaostaliji, najsiromašniji i koji imaju najveću nezaposlenost i to radi već duže vrijeme - nastavio je Vrdoljak.

Podsjetio je i kako je Ivan Đurina preuzeo općinu koja je bila u dugovima, kako je povećao proračun s osamsto tisuća kuna na pet i pol milijuna kuna. Borio se da osigura dostojan život svakog stanovnika općine Čaglin tražeći IMG 6014sredstva za sportsku dvoranu jer je smatrao da i djeca u Čaglinu trebaju imati jednake uvijete kao ona u Požegi ili Pleternici. Zalagao se, borio i tražio sredstva za izgradnju infrastrukture kako komunalne tako i cestovne. Započeo je s projektom poljoprivrednog inkubatora želeći osigurati radna mjesta ne samo u inkubatoru nego i u poljoprivrednim domaćinstvima u cijeloj općini i na taj način puniti proračun u svojoj općini. - Jedini fokus HDZ-a je kako pobijediti na izborima, nikakav inkubator koji bi mogao zaposliti 55 ljudi. Mogli su odmah reći: Želimo vlast, a inkubator napravite vi! Jer oni neće napraviti inkubator, nemaju pojma. Da su znali napravili bi negdje dalje, da su znali zaposlili bi 8.000 novozaposlenih kao što su zaposlili u Varaždinu,da su znali zaposlili bi 2.500 novozaposlenih kao što su zaposlili u Međimurju. Što se dogodilo u Požegi? Što se dogodilo u Virovitici? Dogodila se pobjeda HDZ i točka. E ne dao Bog da se to sutra dogodi u Čaglinu, pa će ovo sve što je pripremano stati“, rekao je Vrdoljak i nastavio: „I sada napadaju Čaglin kao utvrdu, kao sad to moramo osvojiti. Kakvi se sad tu ratovi vode? To smo završili prije 25 godina. Zato poziv građanima Čaglina, razum ljudi, postoje dijelovi Hrvatske gdje se ne vode ratovi, postoje dijelovi Hrvatske gdje se vodi posao. Postoje dijelovi Hrvatske koji nisu osiromašeni i opljačkani, nego koji se razvijaju i oni nisu u raljama HDZ-a. Oni su u pravilu u rukama HNS-a. I zato poziv građanima Čaglina, ali i sutra svim građanima Požeško-slavonske županije, da se osvijeste. Iskreno se nadam da će građani Čaglina poslati tu poruku da nema straha i da nema ratova,IMG 6017 da imaju jedan izbor, voditi ratove i nakon toga patiti ili ne voditi ratove i nakon završetka izbora voditi posao. To je Ivan radio, to će Ivan raditi i ima punu podršku i HNS-a i moju osobnu kao prijatelja.“

Iznio je i požeškoj javnosti nepopularnu činjenicu da od kada je ministar gospodarstva, nikada niti jedan načelnik ili gradonačelnik ili župan iz Požeško-slavonske županije u ove dvije godine nisu bili kod njega. „Nikad me ništa nisu pitali. Osim Ivana iz Čaglina. Koji je zvao zbog industrijske zone, jel imam kakve investitore da ih može dovesti u industrijsku zonu, koji je molio pomoć oko inkubatora koji će zaposliti 55 ljudi. Nikada ni jedan načelnik i gradonačelnik HDZ-a nije došao kod ministra gospodarstva RH da vidi što može napraviti za svoje građene zajedno sa mnom - zaključio je Vrdoljak, koji je nakon tiskovne konferencije posjetio i Čaglin, te se obratio stanovnicima Čaglina na predizbornom skupu koalicije HNS, SDP. HSU koji je održan u zgradi Kooperacije Kutjevo.

Tekst/foto: Vladimir Protić