Utorak, 14 Travanj 2015 11:52

Odgovornost za stanje imaju oni koji su obnašali vlast do sada

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

OSNIVAČKA SKUPŠTINA HDSSB ZA SESVETE, AŠIKOVCE I LAKUŠIJU -

 SESVETE – Prepuni dom DVD Sesvete dočekao je osnivača HDSSB-a Branimira Glavaša, na Osnivačkoj skupštini Ogranka HDSSB-a za Mjesne odbore Sesvete, Ašikovce i Lakušiju. Deveti je to IMG 7360ogranak koji HDSSB osniva na području grada Pleternice, gdje od izbora do izbora povećava broj vijećnika u Gradskom vijeću. Potrebu da vijećnika ima još i više istakao je i vijećnik HDSSB-a u Županijskoj skupštini Goran Katušić ističući da je grad Pleternica samo pred izbore imao plan o ljepšem životu i projektima vrijednim 300 milijuna kuna. – Realizacija tih projekata ne ide i na kraju mandata neće biti ni trećina realizirana. Da od boljeg obećanog života nema ništa priznaje i sama gradonačelnica na prijemu novorođene djece kada se sažalila i rekla da joj je žao okruženja u kojoj ljudi danas imaju djecu. Tko je ovdje lud, ne pravimo to okruženje vi ili mi, pa oni su ti koji stvaraju okruženje zadnjih preko 20 godina. Oni imaju odgovornost  za to okruženje. Mi više nemamo vremena jer smo zadnja županija u Hrvatskoj.

Osnivačkoj skupštini su nazočili saborski zastupnik Ivan Drmić, predsjednik ŽO HDSSB Požeško-IMG 7374slavonske županije i saborski zastupnik Dražen Đurović, dr. sc. Stjepan Ribić, predsjednik Uprave Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, te pozdravljen burnim aplauzom Branimir Glavaš. On se u svom obraćanju zahvalio svima starim članovima koji su uspjeli očuvati HDSSB koji se željelo uništiti, te zahvalio i novim članovima koji pristupaju HDSSB-u i osnivaju nove ogranke.

– Za desetak dana 24. travnja punimo prvo desetljeće našeg političkog postojanja i rada. Na rezultate koje smo u tom razdoblju postigli možemo zaista biti ponosni, jer smo u dva izborna ciklusa dobili lijepi broj zastupnika u Hrvatskom Saboru. Uoči nadolazećih parlamentarnih izbora i našeg trećeg izbornog ciklusa postavili smo si cilj da ponovimo taj uspjeh. Mi smo prije svega regionalna ali i nacionalna politička stranka jer živimo i razmišljamo nacionalno, hrvatski, koja diše i srce joj kuca Branimir Glavašza Slavoniju, a razmišljamo i na europski način. Želimo Slavoniju i Baranju pozicionirati da ima snažan gospodarski razvoj i stvorimo pretpostavke da naša djeca i generacije koje dolaze ovdje stvaraju svoju budućnost, na ognjištima predaka, a da ne napuštaju Slavoniju i Baranju i Hrvatsku kao svoju domovinu – istakao je Branimir Glavaš koji smatra da od postojanja države sudbinu kroje HDZ i SDP međusobno se izmjenjujući na vlasti, da HDZ ima i veću odgovornost za današnje stanje. HDZ je odradio svoju povijesnu zadaću a budućnost pripada drugim strankama. Jedna od tih stranaka je svakako HDSSB koji se jedini brine za Slavoniju i Baranju, kojoj se može vjerovati, koju treba podržati i njeno širenje, jer to je nasušna potreba slavonskih ljudi.

Nenad BordićZa predsjednika novo osnovanog ogranka HDSSB-a izabran je Nenad Bordić, a za članove Izvršnog odbora izabrani su Tatjana Bralić, Željka Jagodić, Mario Kuprešak,  Vedrana Bralić, Marijan Bralić, Dražen Bralić, Vesna Špejić i Marko Bralić.

Tekst/Foto: Vladimir Protić