Utorak, 13 Listopad 2015 15:17

Nemojte dijeliti djecu, roditelje i sportaše

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEŠKA ORGANIZACIJA SDP-a UPUTILA KRITIKU GRADSKOJ VLASTI -

POŽEGA – - Iako je požeški gradonačelnik Neferović prošli tjedan otvorio Dječji tjedan, samo dva dana ranije, kaže Marica Šutalo Maksimović iz SDP-a, podijelio je djecu i roditelje svojom ne potporom međunarodnom Judo turniru u našem gradu. -.Tri desetljeća djelovanja jednog sportskog kluba u našem gradu, osamnaestu godinu za redom organiziran međunarodni turnir, 367 dječice ili sudionika turnira iz trideset i sedam sportskih klubova ne samo iz lijepe nam naše nego i iz pozamašnog broja europskih zemalja. Gradski oci odlučili su nedopustivo, odlučili su da njihovo neslaganje s trenerom oko dvorane podjeli roditelje i djecu. Licemjerno se jedan dan okružimo djecom i naslikavamo, a dva dana prije toga nije nas uopće briga kako će roditelji i djeca podnijeti teret jednog turnira sa zavidnim brojem sudionika. Ne sudjelujući financijskom potporom u organiziranju ovakvog događaja u našem gradu, svaljujući da teret u financijskom dijelu ovog turnira podnesu roditelji koji su nesebično uložili enorman trud i energiju kako bi se njihova djeca pokazala kao vrsni domaćini – ističe Šutalo-Maksimović i poziva gradonačelnika - Gradonačelniče, ako se predstavljate kao borac koji se bori da djeca u ovom gradu treniraju sva pod jednakim uvjetima, ako pokušavate riješiti problem dvorane s trenerom i vodstvom kluba, ako se borite da sva djeca u ovom gradu budu jednaka…jeste li svojom odlukom da grad neće financijski sudjelovati u organizaciji turnira zapravo kaznili dječicu i njihove roditelje zbog prijepora s trenerom?

Tamara Puač, članica koalicijskog partnera HNS-a i gradska vijećnica oporbene koalicije postavlja pitanje sukoba interesa vijećnika Nezavisne liste Kazimira Baloga u Gradskom kazalištu Požega te njegovih optužbi na Gradskom vijeću o Kaznenim prijavama kojih zapravo ni nema. – Pitanje vijećnika Baloga o podnošenju kaznenih prijava zbog bespravne gradnje, naravno da me ostavilo zatečenu. Više nego njegova reakcija na moj podsmjeh zbog iznošenja neistina i obmanjivanja javnosti. Naravno da sam odaslala upite na temelju Zakona o pravu na pristup informacijama i stoga tek sada povlačimo ovo pitanje jer smo čekali odgovor Vjerovali ili ne i mene je stvarno zanimalo to pitanje kaznenih prijava. Naravno, niti u Državnom odvjetništvu niti u Ministarstvu unutrašnjih poslova nemaju zaprimljene kaznene prijave protiv bespravne gradnje parkirališta. Samo mi nije jasno koja je ptičica to prodala vijećniku Balogu da tako nesmotreno obmanjuje i vijećnike ali i svekoliku javnost – kaže vijećnica Puač koja proziva i predsjednika vijeća koji nije zaštitio dignitet vijećnika te nije prekinuo vijećnika Baloga ni opomenuo dok je u sred gradonačelnikovog odgovora povišenim tonom obraćao njoj.

Smatra da kuloarskim pričama nije mjesto na gradskom vijeću a ako je - Tada bi možda i mi trebali reagirati na kuloarske priče oko toga kako Vi zamjenjujete ravnateljicu Gradskog kazališta, gđu. Neferović, u vrijeme njezinog odsustva. I po drugi puta od Vas tražiti da vratite mandat. Jer ako niste primijetili, jedini ste vijećnik koji je uposlen nakon konstituiranja vijeća u neku od gradskih ustanova i tada smo Vas tražili da vratite mandat iz moralnih razloga, a sama činjenica na pomisao da ste u funkciji možebitnoj pomoćnika, ili zamjenika ravnatelja pa makar i na dan dovela bi Vas u neposredni sukob interesa. O tome očekujemo odgovor Gradonačelnika Neferovića – kaže Tamara Puač.

Tekst/foto: Vladimir Protić
.