Utorak, 13 Listopad 2015 20:34

Neferović: Na laži odgovaram samo zbog građana

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

ODGOVOR GRADONAČELNIKA NEFEROVIĆA NA PROZIVKE POŽEŠKOG SDP-a  - 

Odgovor na navode s tiskovne konferencije SDP-a i produžene ruke Tamare Puač iz HNS-a komentirat ću samo zbog građana, a ne zbog laži iznesenih tijekom tiskovne. Što se tiče Međunarodnog judo turnira održanog u našem gradu, službeni poziv za otvaranje istoga nisam dobio, prema tome ne pojavljujem se gdje nisam pozvan kao gradonačelnik, a također ni moji zamjenici, već isključivo kao posjetitelj i svaki drugi građanin ovoga grada. Realno, postojala je opasnost, ukoliko se pojavim na turniru, da me gospodin Milobara pita za zapošljavanje svoje kćeri jer bilo smo nedavno svjedoci da on to inače radi na turnirima, pa čak i s ministrom Orsatom Miljenićem jer on već zna gdje mu kćer treba raditi i to je način rada SDP-a da se kadrovske križaljke rješavaju na judo turniru. Grad Požega je preko Ustanove za sportske objekte ustupio dvoranu „Tomislav Pirc“ bez naknade, kao i svim drugim sportskim klubovima u gradu, a to što je gospodin Milobara odbio suradnju s Ustanovom za sportske objekte u prostoru Sportsko – rekreacijskog centra i ne dozvoli dolazak drugih sportaša u taj prostor, na žalost sve je moralo završiti na sudu kako bi Grad zaštitio i svoju imovinu, ali i interese drugih sportaša borilačkih sportova. Ovim putem čestitam svoj djeci koja se bave judom na postignutim rezultatima na turniru u Požegi.

Nemam potrebu niti obvezu očitovati se na navode Tamare Puač jer je ovom tiskovnom samu sebe demantirala. Moja supruga, kao ravnateljica Gradskog kazališta u Požegi, nalazi se na bolovanju i prema Zakonu za vrijeme dok se nalazi na bolovanju opunomoćila je gospodina Kazimira Baloga, djelatnika Gradskoga kazališta, da zastupa kazalište u pravnom prometu u granicama svojih ovlasti što je u skladu sa zakonskim odredbama Zakona o ustanovama kao i Statuta Gradskog kazališta. Poznato je svima da zbog nespojivih dužnosti člana predstavničkog tijela istovremeno se ne može biti i ravnatelj ustanove kojoj je osnivač jedinica lokalne samouprave. Kako gospodin Balog nije izabran za zamjenika ravnatelja Ustanove, jer bi se u tom slučaju radilo o zakonski nespojivoj dužnosti,  ove laži koje je plasirala pokazuju da izuzetno vodi brigu o mojoj obitelji i o meni, ali to mi nije potrebno. Zamjenik ravnatelja nije imenovan, a sukladno Statutu Gradskog kazališta kada i ako nastane potreba za imenovanje zamjenika ravnatelja on će se imenovati sukladno statutarnim odredbama, a to znači posebnom odlukom ravnatelja koja će imenovati osobu koja će ga zamjenjivati za vrijeme njegove odsutnosti.

S obzirom na to da se spušta na najnižu razinu manipulacija i laži kao i gospođa Marica Šutalo Maksimović, poznata po čestim rotacijama radnih mjesta u posljednje vrijeme, očekujem  da ove dvije dame odrade i tiskovnu konferenciju nakon što moja supruga rodi jer vjerojatno im se neće sviđati datum rođenja ili ime djeteta pa će nam dati poučak kako bi to trebalo izgledati. Sramotno je i nisko za ljude koji bi o moralu najmanje trebali pričati – navodi u svom priopćenju požeški gradonačelnik Vedran Neferović.