Utorak, 26 Travanj 2016 13:40

Unatoč trijumfu HDZ-a Šolić dobio tri protukandidata za predsjednika GO

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

HDZ GRADA POŽEGE OSVOJIO ČAK 31 MJESNI ODBOR -

POŽEGA - Trijumf HDZ-a u gradu Požegi je 31 mjesni odbor naprama 4 za SDP. Takav rezultat ne može biti ni u rukometu. HDZ grada Požega naučio je nizati pobjede na izborima, a nedjeljni rezultat je trijumf. To je samo još jedan rezultat dobrog rada HDZ-a, ali i dobrog rada našeg gradonačelnika Vedrana Neferovića i njegovih suradnika. Požežani su to prepoznali i nagradili ovako velikom potporom – istakao je predsjednik GO HDZ-a Ante Šolić, koji unatoč tako dobrim rezultatima na današnjim izborima za predsjednika i čelništvo GO HDZ Požega ima čak tri protukandidata.

Svima koji su izašli na izbore a posebno onima koji su glasovali za HDZ zahvalio se i gradonačelnik Vedran Neferović. - Ovaj rezultat je potvrda kontinuiranih pobjeda HDZ-a u gardu Požegi od 2013. godine, a sa svakim izlascima na izbore sa još većom razlikom. To dovoljno govori o svemu što se događalo u ustroju HDZ-a grada i kvaliteti rada. Brojke su nešto što se ne može sakriti, one su realnost i pokazuju snagu kakvu imamo u gradu Požegi - rekao je zamjenik predsjednika i požeški gradonačelnik Neferović.

Prije osam godina kada je Ante Šolić preuzeo HDZ grada Požega rezultati u Mjesnim odborima bili su obrnuti i potpuna dominacija SDP-a. Svakako da velike zasluge za sve ima i predsjednik GO, a zašto sada ima čak tri protukandidata za mjesto predsjednika prokomentirao je gradonačelnik Neferović.

- Ja sam jasno dao potporu predsjedniku Šoliću i nakon razgovora s predsjednikom županijskog HDZ-a Franjom Lucićem, sastankom prije tri tjedna koji je bio s ciljem političkog promišljanja događanja u gradu Požegi i nastavku kontinuiteta rada i gradskog i županijskog odbora HDZ-a. Žao mi je što su neke stvari otišle u potpuno krivom pravcu i to komentiram kao politički avanturizam i u ovom trenutku prijeti da stvari u HDZ-u odu u krivom pravcu – kaže Neferović i misli da ljudi koji su se javili u ovom trenutku ne mogu unaprijediti rad u HDZ i ne mogu se pozivati da u HDZ-u grada nešto nije bilo dobro. To je samo prvi korak da se na izbornoj skupštini napravi nešto što nije dobro za HDZ. Neferović je uvjeren da će Ante Šolić ostati načelu HDZ-a grada Požega jer njemu svi rezultati govore u prilog i rezultati su najbitniji. Vrlo je skeptičan po pitanju suradnje u slučaju drugačijeg rezultata.

- Već ovo što se događalo u protekla dva mjeseca na terenu, je štetno za HDZ – zaključio je Neferović koji ističe da se nije bojao rezultata ni 2013. a ne boji se ni sada, no čudi ga da se nešto što je dogovoreno sada radi suprotno.

Tekst/foto: Vladimir Protić