Srijeda, 03 Veljača 2016 11:26

Jedina ispravna ponuda tvrtke Valis Aurea Baška j.d.o.o ostala na početnom iznosu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NA DRUGO JAVNO OTVARANJE PONUDA ZA ODMARALIŠTE U BAŠKOJ PRISTIGLE SAMO DVIJE PONUDE – JEDNA NEISPRAVNA -

POŽEGA – Nakon prvog natječaja u kojemu su obje ponude za licitaciju koncesije odmarališta u Baškoj bile nepotpune i s nedovoljno uplaćenom jamčevinom, natječaj je ponovljen. Ni na drugom natječaju nije se pokazao preveliki interes za ovo požeško odmaralište jer je Povjerenstvu za zakup poslovnih prostora grada Požege pristiglo samo dvije ponude. Ponovno se javila tvrtka Valis Aurea Baška j.d.o.o., koja je sada imala sve potrebne dokumente i uplaćenu jamčevinu za licitaciju, dok druga ponuda tvrtke Camisa d.o.o., također iz IMG 1473Baške nije bila potpuna sa dokumentacijom, a nije pristigla niti u zatvorenoj kuverti. Članovima povjerenstva koje predvodi zamjenik gradonačelnika Mario Pilon nakon te konstatacije nije preostalo drugo nego da priđu postupku licitacije, koja je bila moguća iako je u ponudi samo jedan ponuditelj.

Opunomoćeni predstavnik tvrtke Valis Aurea Baška j.d.o.o., odvjetnik Velimir Galić iz Požege, ponudio je početnu cijenu za koncesiju odmarališta u Baškoj u iznosu od 50 kn po metru kvadratnom na koju se dodaje PDV. Tako je Baška iznajmljena slijedećih 5 i pol godina za iznos od 22.035 kn mjesečno. Ista tvrtka i do sada je koristila odmaralište u Baškoj na temelju ugovora sklopljenog s ŽKK Požega koji je dobio na korištenje Bašku bez naknade od grada Požega na ime financiranja rada kluba. Ista tvrtka provela je u nekoliko godina i znatne investicije u poboljšanje standarda pružanja usluga smještaja i hrane gostima.

Malom postignutom cijenom za najam cijelog odmarališta nije bio zadovoljan predsjednik gradskog vijeća Nino Smolčić, koji je nazočio licitaciji, te to nazvao netransparentnim poslom. Dobro da nije bilo predviđeno da se ponudi i manja cijena od početne, jer bi možda i to prošlo, rekao je Smolčić.

Tekst/foto: Vladimir Protić